Door naar content
JANNEAU Armagnac VSOP 0,70 ltr

Over dit product

Janneau Armagnac VSOP is een perfecte blend van eaux-de-vie gedistilleerd van witte wijn van de Baco druif, Ugni Blanc en Folle Blanche, geproduceerd in de twee belangrijkste regio's van de Appelation Controlée: Bas Armagnac en Tenaréze. Het is een combinatie van twee verschillende types van distilleren: double distillation in pot stills en continue distillatie. Het bevat armagnac welke tot wel 20 jaar gerijpt heeft in nieuwe eiken vaten in de eeuwenoude kelders van Janneau. 

Proefnotities:
Neus: Aroma's van gedroogde sering, honing, vijgen en geroosterde noten. 
Smaak: Fruitig, maar toch droog, met tonen van witte chocolade en karamel. 
Afdronk: Aanhoudend met tonen van rozijntjes en kruiden.

Over de producent Janneau Armagnac

In 1851 richtte Pierre Etienne Janneau Maison Janneau op in Condom in de Armagnac regio. Vier generaties van de familie Janneau hebben het geheim van de Grand Armagnac doorgegeven van vader op zoon. Tegenwoordig is Maison Janneau één van de belangrijkste producenten op het gebied van armagnac waar de distillatie, rijping en botteling volledig plaatsvindt in de regio van herkomst. 

Bij Janneau wordt er sinds eind jaren 70 gebruik gemaakt van twee methodes van distilleren, namelijk via continue distillatie én double distillation. Beide distillaten worden geblend om de bekende Janneau Armagnac te verkrijgen; een kenmerk waarin Janneau zich onderscheidt ten opzichte van alle andere armagnac. Na het distilleren wordt de transparante en kristalachtige spirit in vaten van 450 liter gerijpt. Deze vaten zijn gemaakt van eikenhout uit de nabijgelegen bossen van Limousin en Monlezun. Het verouderingsproces vindt plaats in de eeuwenoude kelders van Maison Janneau. 


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Frankrijk Alcohol 40.0 Subgroep Armagnac
Producent Janneau Armagnac Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Horecava
09 jan 2023 - 12 jan 2023

Horecava

Van maandag 9 januari 2023 tot en met donderdag 12 januari 2023 vindt de nieuwe editie van Horecava plaats in RAI Amsterdam.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top