Door naar content
LA HERENCIA DE SANCHEZ Mezcal Espadin 0,70 ltr

Over dit product

Herencia de Sánchez Espadín is een perfecte mezcal voor de mixology en bartenders. De agavesoort Espadín is maar liefst 1,5 meter breed en 1 meter hoog en is de meest gebruikte agavesoort voor de productie van mezcal in de Oaxaca provincie in Mexico.

Proefnotities:
Licht rokerig smaakboeket, welke doet denken aan hout en wilde bloemen.

Rey Campero Mezcal en Herencia de Sanchez worden geproduceerd op de Sánchez Distillery, een klein familiebedrijf waar al ruim 150 jaar mezcal wordt gemaakt. Ze representeren de cultuur en traditie van de Candelaria Yegolé regio, gelegen in de Mexicaanse staat Oaxaca, waar meer dan 10 verschillende soorten wilde agave groeien. In 2003 nam Romulo Sánchez Parada de distilleerderij over van zijn vader en produceert hij 100% ambachtelijke mezcal waar de traditie en het vakmanschap van 4 generaties centraal staat. 

In de gemeenschap van de staat Oaxaca is het produceren van Mezcal een gezinsactiviteit welke van generatie op generatie wordt overgedragen. Alle leden van 'las familias mezcaleras' kennen het gehele proces en elke deel van het productieproces wordt eigenhandig uitgevoerd: van de teelt en oogst van de agaveplanten, tot de distillatie, het maken van de verpakking en het bottelen. 

Meer dan 10 soorten agave groeien er in de omgeving van het kleine Candaleria Yegolé. De meester 'mezcaleros' weten precies hoelang welke agave nodig heeft om te rijpen:
Espadin: 7-10 jaar
Madre Cuishe: 9-12 jaar
Tepextate: 15-18 jaar
Jabalí: 15-18 jaar

Land van herkomst Mexico Alcohol 42.0 Subgroep Overig
Producent Sanchez Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

DrankenbeurZ Gorinchem 2022 | Trefpunt voor slijters en wijnhandelaren
18 & 19 sep 2022

DrankenbeurZ Gorinchem 2022 | Trefpunt voor slijters en wijnhandelaren

Op zondag 18 en maandag 19 september 2022 staan wij met ons slijtersteam op de DrankenbeurZ in Gorinchem.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top