Door naar content
REY CAMPERO Mezcal Jabali 0,70 ltr

Over dit product

De Jabalí agave wordt door sommige gemeenschappen in de Mexicaanse staat Oaxaca gebruikt om touwen mee te maken. Het is een wilde agave met een sterke aanwezigheid in het Sierra Sur gedeelte van Oaxaca, waar het klimaat over het algemeen erg droog is. 

Proefnotities:
In de neus een vleugje zwarte peper en de geur van een berg als het net heeft geregent. In de smaak een zacht zuurtje, waarbij de rokerige en aardse tonen uitblinken. 

Rey Campero Mezcal en Herencia de Sanchez worden geproduceerd op de Sánchez Distillery, een klein familiebedrijf waar al ruim 150 jaar mezcal wordt gemaakt. Ze representeren de cultuur en traditie van de Candelaria Yegolé regio, gelegen in de Mexicaanse staat Oaxaca, waar meer dan 10 verschillende soorten wilde agave groeien. In 2003 nam Romulo Sánchez Parada de distilleerderij over van zijn vader en produceert hij 100% ambachtelijke mezcal waar de traditie en het vakmanschap van 4 generaties centraal staat. 

In de gemeenschap van de staat Oaxaca is het produceren van Mezcal een gezinsactiviteit welke van generatie op generatie wordt overgedragen. Alle leden van 'las familias mezcaleras' kennen het gehele proces en elke deel van het productieproces wordt eigenhandig uitgevoerd: van de teelt en oogst van de agaveplanten, tot de distillatie, het maken van de verpakking en het bottelen. 

Meer dan 10 soorten agave groeien er in de omgeving van het kleine Candaleria Yegolé. De meester 'mezcaleros' weten precies hoelang welke agave nodig heeft om te rijpen:
Espadin: 7-10 jaar
Madre Cuishe: 9-12 jaar
Tepextate: 15-18 jaar
Jabalí: 15-18 jaar

Land van herkomst Mexico Alcohol 48.6 Subgroep Overig
Producent Sanchez Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

The Art of Drinks 2023
28 okt 2023 - 30 okt 2023

The Art of Drinks 2023

Op zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 oktober 2023 vindt de 3e editie van The Art of Drinks plaats in de Gashouder in Amsterdam.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top