Door naar content
REY CAMPERO Mezcal Tepextate 49% 0,70 ltr

Over dit product

De agavesoort Tepextate groeit in het wild en bereikt zijn volledige rijpheid tussen de 15 en 18 jaar, afhankelijk van de regio waar deze soortgevonden wordt. Hiermee wordt een 100% biologische mezcal geproduceerd, met volledig natuurlijke aromas en smaken welke intens en onmiskenbaar zijn. Bijzonder uniek in zijn soort!

Proefnotities:
Intens en onmiskenbaar aroma: bloemig en fruitig. Het laat een blijvende en krachtige smaak in de mond achter.

Rey Campero Mezcal en Herencia de Sanchez worden geproduceerd op de Sánchez Distillery, een klein familiebedrijf waar al ruim 150 jaar mezcal wordt gemaakt. Ze representeren de cultuur en traditie van de Candelaria Yegolé regio, gelegen in de Mexicaanse staat Oaxaca, waar meer dan 10 verschillende soorten wilde agave groeien. In 2003 nam Romulo Sánchez Parada de distilleerderij over van zijn vader en produceert hij 100% ambachtelijke mezcal waar de traditie en het vakmanschap van 4 generaties centraal staat. 

In de gemeenschap van de staat Oaxaca is het produceren van Mezcal een gezinsactiviteit welke van generatie op generatie wordt overgedragen. Alle leden van 'las familias mezcaleras' kennen het gehele proces en elke deel van het productieproces wordt eigenhandig uitgevoerd: van de teelt en oogst van de agaveplanten, tot de distillatie, het maken van de verpakking en het bottelen. 

Meer dan 10 soorten agave groeien er in de omgeving van het kleine Candaleria Yegolé. De meester 'mezcaleros' weten precies hoelang welke agave nodig heeft om te rijpen:
Espadin: 7-10 jaar
Madre Cuishe: 9-12 jaar
Tepextate: 15-18 jaar
Jabalí: 15-18 jaar

Land van herkomst Mexico Alcohol 49.0 Subgroep Overig
Producent Sanchez Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top