Over deze wijn
Deze wijn, volledig gemaakt van tempranillo, is de icoonwijn van Bodegas Portia. De druiven zijn afkomstig uit de wijngaard ‘Pago Carronda,’ gelegen op 900 – 950 meter boven zeeniveau in de D.O. Ribera del Duero.
Na een zorgvuldige selectie in de wijngaard worden de druiven bij aankomst in de kelder nauwkeurig uitgesorteerd: elke druif waaraan iets mankeert wordt handmatig verwijderd. Vervolgens volgt de vergisting in konische RVS cuves bij een temperatuur van 28 ºC. Na persing rijpt de wijn 13 maanden op nieuwe Frans eikenhouten barriques.
Het resultaat is een wijn met een diepe kersenrode kleur. In de neus is de wijn intens en complex, met aroma’s van versgebakken brood, balsamico, rijpe pruimen en kruidige tonen als kaneel, kruidnagel en wat cacao op de achtergrond. In de mond is de wijn vlezig en krachtig, met rijpe fruit nuances en een lange, kruidige afdronk.
Aan het begin van de jaren '90 werd de basis gelegd voor Bodegas Portia: er werd in totaal 160 hectare aan wijngaarden aangeplant. Door de ligging op het oosten en zuiden, ontvangen de wijngaarden een maximum aan zonneschijn terwijl de druiven de gelegenheid krijgen om langzaam en geleidelijk te rijpen. Nadat was komen vast te staan dat de wijn aan alle verwachtingen voldeed, werd toparchitect Norman Foster aangezocht, die graag bereid bleek de uitdaging aan te nemen om voor het eerst in zijn lange succesvolle leven en carrière een bodega te ontwerpen.
Bodegas Portia is in alle opzichten een opmerkelijke bodega geworden, niet alleen qua architectuur - uiterst functioneel en tegelijk adembenemend mooi - ook de wijnen zijn geweldig. Bodegas Portia is intussen uitgegroeid tot één van de best bezochte wijnbedrijven van Spanje.
Gegrild vlees, crostini met gebakken paddestoelen, truffel, gegrilde vette vis (o.a. tonijn), halfharde kazen en desserts met pure chocolade.
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.