Over deze wijn
Prieuré de Cénac La Vierge 2016 is een karaktervolle rode wijn, gemaakt van 100% malbec, uit de Cahors-regio in Zuidwest-Frankrijk. De stokken staan aangeplant op een kalkstenen plateau dat rijk is aan klei, ijzer en mangaan. Mede dankzij de bodem en het mediterrane en continentale klimaat zorgt het voor complexiteit en structuur in de wijn.
De wijn is donker robijnrood van kleur.
Er komen veel aroma’s vrij van donker fruit, zoals bessen en bramen met daarnaast kruiden en florale aroma’s van viooltjes.
De smaak is rijk aan donker fruit met hints van hout en specerijen, en wordt gekenmerkt door soepele tannines. De wijn heeft 18 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan zijn complexiteit en rijpingspotentieel.
De in Bordeaux geboren Fransman Hervé J. Fabre arriveerde begin jaren '90 in Argentinië; op zoek naar mogelijkheden om te investeren in wijngaarden. Onder de indruk van het potentieel en de kwaliteit van de Malbec druif besloot hij in 1992 tot het bouwen van zijn eerste wijnhuis: Fabre Montmayou. Vanwege de indruk die de Malbec druif bij hem had achtergelaten, werd hij één van de eerste pioniers op het gebied van Argentijnse wijn, gemaakt van één druivensoort. In 2015 besluit Hervé terug te gaan naar zijn roots. Hij investeert samen met zijn vrouw Diane in wijngaarden gelegen in Cénac. Cénac ligt in de wijnregio Cahors, de oorspronkelijke thuisbasis van de Malbec druif. Cénac ligt ruim 200 km ten oosten van Bordeaux aan de rivier de lot. De wijngaarden van Hervé en Diana bevinden zich op de Causses, een groep kalkplateaus die dateren uit het Jura tijdperk, op bijna 300 meter boven zeeniveau. De wijngaarden zijn blootgesteld aan het mediterrane klimaat, waarbij er tevens landklimaat invloeden zijn in de vorm van gematigde regenval. De kalkrijke bodem is bedekt met kleigrond, die rijk is aan ijzer en mangaan: de ideale omstandigheden voor de malbec druif. Deze omstandigheden in combinatie met Hervé's passie en kennis stellen hem in staat om exeptionele wijnen te maken.
Truffelrisotto, lamsbout met een frisse muntsaus, eendenborst en geroosterde vijgen.
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen

Whisky & Rum aan Zee 2025
Zout in de lucht, karakter in het glas. Op zaterdag 11 oktober 2025 vormt IJmuiden opnieuw het decor voor Whisky & Rum aan Zee – een sfeervol festival aan de Nederlandse kust waar liefhebbers van whisky én rum hun hart kunnen ophalen. Ook De Monnik Dranken is erbij, met een selectie onderscheidende merken uit uiteenlopende windstreken.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.