Over deze wijn
De Fira wijnen zijn vernoemd naar Zaffira, de oudere zus van oprichter Pietro Sartori. Deze sterke vrouw hielp Pietro bij de opbouw van het wijnhuis Sartori. Bij aankoop van iedere fles Fira, doneert Sartori di Verona een bijdrage aan projecten ter ondersteuning en bevordering van educatie en werkgelegenheid onder vrouwen.
De Corvina druiven, een inheemse Veronese druivensoort, wordt geplukt wanneer perfect rijp. Na een lichte kneuzing blijft het sap in contact met de schilletjes, de koude schilweking. Wanneer er voldoende kleur aan onttrokken is volgt de persing. Daarna wordt de most vergist in RVS tanks om het fruitige karakter te behouden.
Het resultaat is een verleidelijke rosé met een zalmroze kleur. In de neus aroma’s van nectarines, mandarijn en citrusfruit. De smaak is elegant en zijdezacht, met een verfrissende, licht kruidige afdronk.
Over het wijnhuis Sartori di Verona
Wat eind 19e eeuw begon met een eigen wijngaard van Pietro Sartori om zijn hotel van goede wijn te voorzien is in vier generaties uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijnproducenten van Veneto: Sartori di Verona. Nog altijd gevestigd op het familiewijngoed in Negrar, in het hart van Valpolicella Classico, heeft de export een grote vlucht genomen: Sartori exporteert maar liefst 80% van zijn productie.
Het bedrijf bezit in alle bekende classico-zones wijngaarden en heeft bovendien een aantal bijzondere topwijnen uit individuele wijngaarden. Samen met de bekende oenoloog Franco Barnabei beheert men de groei van de druiven in de wijngaarden en de vinificatie van de wijn.
De stijl van Sartori variëert van klassiek gerijpt tot modern en jeugdig, van verfrissend droog tot rijk en intens. Tot de hoogtepunten van Sartori behoren ongetwijfeld de verrukkelijke ‘Regolo’, een fraaie Ripasso en de uitgesproken Amarone della Valpolicella. Deze wijnen worden tot de top van Italië gerekend.
Meer informatie over het wijnhuis
als aperitief, of heerlijk in combinatie met sushi, tempura, vis carpaccio of een pasta salade.
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.