Door naar content
SARTORI Lugana la Musina

Over deze wijn

Een lichtgele wijn met groene reflecties. Met delicate fruitige en bloemige aroma’s en een plezierige droge en gebalanceerde smaak. 
De druiven komen uit geselecteerde wijngaarden in het centrum van de Lugana-regio, ten zuidwesten van het Gardameer, in de Morainische heuvels waar de bodem veel klei en gesteente uit de ijstijd bevat. Na selectie van de druiven, worden deze in gehele trossen zacht geperst, gevolgd door een temperatuur-gecontroleerde vergisting. De wijn rijpt grotendeels in roestvrijstalen vaten voor 4 tot 5 maanden, en voor een klein deel op eikenhouten vaten, voor 2 maanden. 

Over het wijnhuis Sartori di Verona

Wat eind negentiende eeuw begon met een eigen wijngaard van Pietro Sartori om zijn hotel van goede wijn te voorzien is in vier generaties uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijnproducenten van Veneto: Sartori di Verona. Nog altijd gevestigd op het familiewijngoed in Negrar, in het hart van Valpolicella Classico, heeft de export een grote vlucht genomen: Sartori exporteert maar liefst 80% van zijn productie.

Het bedrijf bezit in alle bekende classico-zones wijngaarden en heeft bovendien een aantal bijzondere topwijnen uit individuele wijngaarden. Samen met de bekende oenoloog Franco Bernabei beheert men de groei van de druiven in de wijngaarden en de vinificatie van de wijn.

De stijl van Sartori variëert van klassiek gerijpt tot modern en jeugdig, van verfrissend droog tot rijk en intens. Tot de hoogtepunten van Sartori behoren ongetwijfeld de verrukkelijke ‘Regolo’, een fraaie Ripasso en de uitgesproken Amarone della Valpolicella. Deze wijnen worden tot de top van Italië gerekend.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Italie Druiven Trebbiano de Lugana Jaargang 2023 Serveertemperatuur 10-12°C Houtlagering klein deel: 2 maanden op eikenhout Groep Wijnen Gerechten

Spaghetti vongole, vitello tonnato, visgerechten, schelp-en schaaldieren.

Wijnhuis Sartori di Verona Appellation Lugana Alcohol 12.5 Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Horecava 2025
13 jan 2025 - 16 jan 2025

Horecava 2025

Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top