Over deze wijn
Afkomstig van het “Montegradella-wijngoed”, dat gelegen is in het hart van het Valpolicella Classico-gebied, in de heuvels ten noorden van Verona.
Het gebied kent een bijzonder beschut klimaat, met een heel lang, stabiel najaar dankzij de nabijheid van het Gardameer, het grootste zoetwaterreservoir van West-Europa, terwijl het, aan de voet van de Monte Lessini, wordt beschut tegen koude wind vanuit het noorden. De wijngaard heeft een mergelbodem.
De wijn wordt gemaakt van een selectie van de beste druiventrossen van het Montegradella-wijngoed. Na een zachte kneuzing laat men 10-20% van de most aflopen, om zo een betere verhouding tussen schilletjes en most te verkrijgen. De gistende most blijft 8-10 dagen in contact met de schilletjes. De jonge wijn rijpt 18-24 maanden op traditionele cuves en grote houten vaten.
Intens robijnrood.
In de neus rijpe fruitaroma’s met tonen van zwarte bes, kersen, pruimen en tuinkruiden.
Tamelijk vol van smaak met sappig fruit, soepele tannine en een lang natalmende afdronk.
Over het wijnhuis Sartori di Verona
Wat eind 19e eeuw begon met een eigen wijngaard van Pietro Sartori om zijn hotel van goede wijn te voorzien is in vier generaties uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijnproducenten van Veneto: Sartori di Verona. Nog altijd gevestigd op het familiewijngoed in Negrar, in het hart van Valpolicella Classico, heeft de export een grote vlucht genomen: Sartori exporteert maar liefst 80% van zijn productie.
Het bedrijf bezit in alle bekende classico-zones wijngaarden en heeft bovendien een aantal bijzondere topwijnen uit individuele wijngaarden. Samen met de bekende oenoloog Franco Barnabei beheert men de groei van de druiven in de wijngaarden en de vinificatie van de wijn.
De stijl van Sartori variëert van klassiek gerijpt tot modern en jeugdig, van verfrissend droog tot rijk en intens. Tot de hoogtepunten van Sartori behoren ongetwijfeld de verrukkelijke ‘Regolo’, een fraaie Ripasso en de uitgesproken Amarone della Valpolicella. Deze wijnen worden tot de top van Italië gerekend.
Meer informatie over het wijnhuis
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
The Art of Drinks 2024 op nieuwe locatie
Op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 oktober 2024 is het zover: The Art of Drinks keert terug voor zijn vierde editie, dit keer in de iconische Kromhouthal aan het IJ in Amsterdam Noord. Dit indrukwekkende industriële pand biedt de perfecte setting voor een onvergetelijke ervaring vol bijzondere dranken, inspirerende masterclasses en levendige muziek. Mis deze kans niet om als professional in de drankensector nieuwe trends en innovaties te ontdekken!
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.