Over deze wijn
De druiven drogen 90 dagen op matten van stro. Daarna volgt een vergisting en rijping in kleine vaten van Frans eiken en Italiaans kastanjehout.
Intens helder amber van kleur met taankleurig weerschijn.
Een krachtig aroma, aanvankelijk met walnoot, amandelnougat, caramel, daarna komen de tonen van dadel, gedroogde abrikoos en vijg, gedroogd en geconfijt citrusfruit, met daarbij specerijen als vanille, kaneel, kruidnagel, chocola, toffee en marsepein.
De smaak is zacht en zoet, maar met voldoende frisheid voor een goed evenwicht en een buitengewone elegantie.
De afdronk is heel lang, met tonen van rode dadel, honing en geconfijte sinaasappelschil met chocola en een bijzonder kruidig klein accent.
Over het wijnhuis Villa Trasqua
Villa Trasqua is opgericht in 1965. De naam Trasqua is een verwijzing naar het gelijknamige plateau, waarop het wijngoed gevestigd is. Het landgoed omvat 56 hectare wijngaarden, die zich koesteren in de immer aanwezige zon en de aangenaam verkoelende wind vanaf de Tyrreense zee in het westen.
De druiven worden verbouwd onder het toeziend oog van de internationaal geroemde wijnmaker Franco Bernabei en zijn team.
Meer informatie over het wijnhuis
Blauwschimmel kazen, pecorino en cantuccini koekjes.
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.