Door naar content

Icons of Whisky roept Waterford uit tot Brand Innovator of the Year 2023

05 december 2022

Waterford Whisky is voor de 3e keer op rij uitgeroepen tot Irish Brand Innovator of the Year. Ook werd de vooruitstrevende distilleerderij tijdens de verkiezingen in Dublin genoemd als Highly Commended in de categorie ‘Distiller of the Year’.

Icons of whisky Ireland

De Ierse whiskey industrie lijkt de donkere jaren van de 20e eeuw achter zicht te hebben gelaten. Er is een nieuwe generatie distilleerderijen en distilleerders opgestaan en zij zijn vastbesloten om de reputatie van Ierland op het gebied van whisky te herstellen.

Dit is ook de reden dat het toonaangevende Whisky Magazine voor het 6e jaar Icons of Whisky Ireland organiseert. Op 24 november 2022 verzamelden de mensen achter de Ierse whiskey industrie zich in het Iveagh Garden Hotel in Dublin.

Waterford Irish Brand Innovator of the Year 2023

Irish Brand Innovator of the Year 2023

Waterford Whisky

Namens Waterford Whisky waren Megan Kiely, Ned Gahan en Neil Conway aanwezig in de Ierse hoofdstad.

Icons of Whisky 2023

Zij namen de volgende prijzen in ontvangst:

  • Brand Innovator (3e keer op rij)
  • Campaign Innovator (1e keer)
  • Runner-up Distiller of the Year (na 2 jaar op rij 1e te zijn geworden)
bezoek van Mark Reynier aan Nederland

Waterford Whisky

Terroir

Waterford is een innovatief en onderscheidend whiskymerk en richt zich op ervaren whiskydrinkers die klaar zijn voor nieuwe ontwikkelingen op whiskygebied.

In november van dit jaar was Mark Reynier in Nederland om te vertellen over het bijzondere terroir project van Waterford Whisky.

Hij bezocht een aantal slijterijen en gaf een drietal proeverijen voor een zeer geïnteresseerd whiskypubliek.

Lees meer over het bezoek van Mark Reynier aan Nederland

Whisky Magazine Icons of Whisky

De Icons of Whisky-awards worden georganiseerd door Whisky Magazine. Ze zijn bedoeld om de beste mensen in de sector te eren. Dus niet alleen de distilleerderijen en de werknemer, maar ook de individuen en bedrijven die hen ondersteunen bij het promoten van de whisky’s.

Christopher Coates

Christopher Coates, hoofdredacteur bij Whisky Magazine, zei het volgende over de verkiezingen:

“The burgeoning Irish whiskey industry is really coming into its own this year, as many producers have at last begun to transition from sourced liquid to spirits distilled entirely on their own sites and by their own teams. What’s more, the renaissance of the pot still tradition on its home turf is a welcome one, following an unsettling number of years where craft producers of this mixed mash bill style were more likely to be in the USA than Ireland. Hand-in-hand with this coming of age for Ireland’s newest whiskies, the reopening of the world following the Covid-19 pandemic has seen the Irish whiskey tourism industry blossom in earnest. I look forward to seeing how the joint efforts of the Irish Whiskey Association, Bord Bia (The Irish Food Board), Fáilte Ireland, Discover Northern Ireland and all the distilleries on the island of Ireland will deliver a world-class whiskey experience.”

Waterford Whisky uit Ierland is onderscheidend en innovatief

innovatief en onderscheidend

Waterford Whisky

Waterford is een innovatief en onderscheidend whiskymerk en richt zich op ervaren whiskydrinkers die klaar zijn voor nieuwe ontwikkelingen op whiskygebied.

Terroir

Het idee om Waterford Whisky zonder 'e' te schrijven, anders dan in Ierland normaal gesproken gebruikelijk is, komt voort uit de gedachte dat het terroir belangrijker is dan toevallig getrokken landsgrenzen.

Lees meer over Waterford Whisky

Back to top