Rum verrast op âbattleâ met whisky
In deze periode van het jaar worden er veel proeverijen georganiseerd. Ronald Anneveldt trekt er bijna dagelijks op uit om deze proeverijen op zijn kenmerkende enthousiaste wijze te begeleiden.
Rum & Whisky Battles
Tijdens de â overigens volledig geweldloze - âRum & Whisky Battlesâ nam Ronald de bezoekers mee op een inspirerend âgevechtâ tussen rum en whisky. Daarbij liet hij de bezoekers kennis maken met de verschillen Ă©n de overeenkomsten tussen rum en whisky.
Het doel van deze proeverijen is om het âgrote publiekâ kennis te laten maken met de veelzijdigheid van rum. En aan de enthousiaste reacties van de bezoekers is dat zeker gelukt.
Rijen, Utrecht, Papendrecht en Gorinchem
De afgelopen weken stonden er 4 Rum & Whisky Battles op het programma. Ronald ging op bezoek bij Ășw topSlijter Harry van Stien in Rijen, Una Mas in Utrecht, Mitra De Nieuwe BourgondiĂ«r in Papendrecht en Mitra Hoogdalem in Gorinchem.
In 4 rondes werd er steeds een rum en een whisky geproefd. Daarbij werden steeds de verschillen en overeenkomsten besproken.
Rum en whisky
Enkele verschillen tussen rum en whisky
- Rum wordt gemaakt van suikerriet (suikerrietsap of molasse)
- Whisky wordt gemaakt van granen (zoals gerst, mais, rogge en tarwe)
Enkele overeenkomsten tussen rum en whisky
- De wijze van distilleren en rijping is nagenoeg hetzelfde