Door naar content

Whisky Diner bij Schots restaurant The Hielander in Alkmaar

14 december 2022

Op vrijdag 9 december 2022 was Ronald Anneveldt te gast bij Wullie MacMorland in Schots Restaurant The Hielander, om hier zes whisky’s te presenteren bij het Whisky Diner. De twee Keepers of the Quaich vertelden met leuke anekdotes en mooie verhalen wat een kleine 40 gasten voorgeschoteld kregen.

Zes whisky's

Tijdens het diner werden zes whisky’s geschonken van Glencadam, The Glenturret, Waterford, Glen Scotia, Smokehead en The GlenAllachie. Bij iedere whisky voorzag Ronald de geboeid luisterende gasten van informatie over de distilleerderijen en whisky.

Ook Wullie MacMorland nam bij iedere gang even de microfoon. Uiteraard om toe te lichten wat de gasten op hun bord kregen.

Whisky Diner - Haggis met Glencadam 10 Years Old

Whisky Diner The Hielander in Alkmaar

Haggis

Het diner begon met een traditionele Haggis met een twist. Bij dit gerecht werd een glas Glencadam 10 YO Highland Single Malt ingeschonken.

Terwijl de gasten genoten van de haggis in combinatie met de whisky, kregen zij in geuren en kleuren te horen wat Haggis precies is.

 

 

 

Kruidige kreeften bisque met peat smoked Glenturret 10 YO

Whisky Diner The Hielander in Alkmaar

Kruidige kreeften bisque

Na de haggis kon men genieten van een 10 jaar oude peat smoked whisky van The Glenturret.

Deze krachtige whisky bood tegenwicht aan de kruidige kreeften bisque met een kruidenroom.

Een fantastische combinatie!

Bij Glenturret staat Bob Dalgarno aan het roer en elk jaar brengt de distilleerderij onder zijn leiding een nieuwe 'core collection release' uit. In november van dit jaar werd de '2022-release' uitgebracht.

 

 

 

Whisky Diner - Stilton met Waterford Cuvee

Whisky Diner The Hielander in Alkmaar

Stilton

Het 2e tussengericht bestond uit een mooie volle Stilton met honing- en walnootpaté.

The Cuvée

In het glas zat de Waterford The Cuvée, een Ierse whisky van de hand van Mark Reynier. Deze whisky is een assemblage van de gerst van 25 verschillende Ierse boerderijen.

Icons of Whisky

Eind november werd Waterford Whisky door Icons of Whisky uitgeroepen tot Iers Brand Innovator of the Year 2023.

 

 

 

 

Steak met Glen Scotia Double Cask

Whisky Diner The Hielander in Alkmaar

Surf & Turf

Het hoofdgerecht bestond uit een Surf & Turf, oftewel een steak met gamba’s en een bearnaise saus. Hierbij werd de Glen Scotia Double Cask geserveerd.

Tijdens het proeven vertelde Ronald verhalen uit eerste hand over Glen Scotia en Campbeltown.

Onlangs bracht Glen Scotia een nieuwe variant van de Double Cask uit; Glen Scotia Double Barrel Rum Cask Finish. Deze whisky heeft eerst op first-fill bourbonvaten gerijpt om vervolgens een 8 maanden finish op Guyanese Demerara rumvaten te ondergaan.

 

Whisky Diner - Smokehead Islay Single Malt Whisky met chocolademousse

Whisky Diner The Hielander in Alkmaar

Chocolademousse

Het nagerecht bestond uit een chocolademousse van pure chocolade.

Daarbij werd de Smokehead Islay Single Malt geschonken en dat bleek een 'match made in heaven'.

Islay

Smokehead whisky is afkomstig van het beroemde whiskyeiland Islay.

Het is een zwaar geturfde whisky, waarbij turf, rook en specerijen samengaan met een vleugje delicate zoetheid.

 

 

 

 

single cask whisky van GlenAllachie

Whisky Diner The Hielander in Alkmaar

Koffie of thee

De avond werd afgesloten met een kop koffie of thee. Daarbij werd een single cask whisky van GlenAllachie uitgeschonken.

Single Cask botteling voor The Art of Drinks

Een bijzondere whisky, want speciaal voor de 2e editie van The Art of Drinks heeft Billy Walker een 10 jaar oude single malt whisky uitgezocht die heeft gerijpt op een Ruby Port Pipe.

Lees meer over deze The Art of Drinks Single Cask Botteling

 

Bedankt

Wij willen via deze weg Wullie MacMorland en zijn team van The Hielander bedanken voor de gastvrijheid en de heerlijke combinaties met de uitgeschonken whisky’s.

Personeelsfeest De Monnik Dranken 2024: Oktoberfest in de Almhütte
18 oktober 2024

Personeelsfeest De Monnik Dranken 2024: Oktoberfest in de Almhütte

Op zaterdag 12 oktober 2024 vond de jaarlijkse feestavond voor alle medewerkers van De Monnik Dranken, met partners, plaats. Dit jaar werden we hartelijk ontvangen bij de feestlocatie "de Almhütte" van Lutcher Alm. Om 19:30 uur gingen de deuren van de Almhütte open en werden alle collega’s van De Monnik Dranken verwelkomd met een heerlijke Alpenkräuterborrel of een beugelfles Grolsch.

Aangepast expeditieschema voor de feestdagen december 2024
09 oktober 2024

Aangepast expeditieschema voor de feestdagen december 2024

Eind december 2024 hanteert De Monnik Dranken een aangepast expeditieschema vanwege de feestdagen. Klanten wordt geadviseerd hun bestellingen tijdig door te geven en rekening te houden met minimaal één werkdag tussen bestelling en levering. Dit schema geldt alleen voor eigen transport, niet voor externe vervoerders zoals Bouw Logistiek.

Zoon voor Jolien en Bjorn
02 oktober 2024

Zoon voor Jolien en Bjorn

Met grote vreugde kondigen wij de geboorte aan van het eerste kindje van Jolien en Bjorn. Op zondag 22 september 2024 om 05:58 uur is hun zoon Ted geboren. Bij zijn geboorte was Ted 50 cm lang en woog hij 3040 gram.

Jubileumfeest De Monnik Dranken bij Skik Borrels & Bites in Denekamp
28 september 2024

Jubileumfeest De Monnik Dranken bij Skik Borrels & Bites in Denekamp

Op vrijdagavond 20 september 2024 hebben we voor de tweede keer dit jaar een mooie feestavond georganiseerd voor 4 jubilarissen van ons bedrijf. Het jubileum werd gevierd bij het Skik Borrels & Bites in Denekamp.

Geschenkenbrochure 2024
12 september 2024

Geschenkenbrochure 2024

De Geschenkenbrochure voor de komende feestdagen is er weer, boordevol speciaal geselecteerde cadeaus voor de feestdagen.

5 nieuwe Liquoristen bij De Monnik Dranken
09 juli 2024

5 nieuwe Liquoristen bij De Monnik Dranken

In juni 2024 vond de diploma-uitreiking van de Liquoristenopleiding van de Wijnacademie plaats. Het decor van deze uitreiking was het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam. Namens De Monnik Dranken hebben Karlijn Vink, Jeroen Kimenai, Joël de Kock, Bas Groot Zevert en Hidde Seyger hun diploma in ontvangst mogen nemen.

Back to top