Door naar content

Gin & Rum Festival Utrecht na drie jaar weer terug!

30 mei 2022

Op zaterdag 28 mei 2022 was de Werkspoorkathedraal in Utrecht omgetoverd tot een waar gin- en rumparadijs! Het is alweer drie jaar geleden dat het Gin Festival plaatsvond in de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein in Utrecht. Dit jaar is het festival dus terug!

Op een nieuwe locatie en een iets ander concept: niet alleen gin stond in de aandacht, maar ook rum werd uitgebreid in het zonnetje gezet.

Werkspoorkathedraal

De Werkspoorkathedraal is een robuuste fabriekshal en daarmee een prachtig decor voor de vele verschillende soorten gins en rum. Natuurlijk was ook De Monnik Dranken aanwezig in Utrecht.

Puur & cocktails

Karlijn, Thijs, Jeroen, Ronald en Floor hadden een mooie selectie gin en rum meegenomen. Edinburgh Gin, Filliers Gin & Barrel Aged Genever, Clairin Rum en El Dorado Rum konden puur geproefd worden, maar daarnaast stond het team van De Monnik Dranken ook klaar om de bezoekers een aantal heerlijke cocktails te serveren.

Filliers Distillery

De gin & barrel aged genever van Filliers werden vertegenwoordigd door accountmanager Karlijn Vink. Waar menig bezoeker toch nog een oubollig idee heeft bij het horen van de naam jenever, heeft Karlijn de bezoekers weten te overtuigen dat dit zeker niet het geval hoeft te zijn! De Barrel Aged Genevers van Filliers hebben een modern uiterlijk en een geweldige smaak. Deze range biedt een nieuwe kijk op jenever!

Daarnaast kregen de bezoekers de mogelijkheid om de Filliers Barrel Aged Genever 0YO en de Filliers Barrel Aged Genever 8YO te proeven in verschillende cocktails.

Clairin Rhum

Ook de verschillende soorten Clairin Rhum waren aanwezig op het gin & rum festival. Met Clairin Communal als blikvanger, werden vele bezoekers verwend met een heerlijke Daiquiri.

Een Daiquiri maak je door een shaker te vullen met ijs, hier 60ml Clairin Communal, het limoensap van één limoen en 20ml suikersiroop aan toe te voegen. Goed schudden en vervolgens zeven in een mooie cocktailcoupe.

Door de mooie balans, blijft de smaak van Clairin goed overeind in de cocktail.

Santocci Limoncello

Limoncello? Op een gin & rum festival? Zeker weten! Door de perfect serve met Fever-Tree Tonic Light, is het een mooie en verrassende toevoeging aan het festival. Dat was ook te zien aan de vele bezoekers die in de rij stonden om de Santocci te proeven.

El Dorado Rum Masterclass

Om 20.00 kon een select gezelschap bezoekers genieten van een El Dorado Rum Masterclass onder leiding van brand ambassador Ronald Anneveldt. Ronald vertelde uitgebreid over rum in het algemeen en daarnaast over het vakmanschap waarmee El Dorado wordt gemaakt sinds 1670.

Bezoekers: bedankt!

Via deze weg willen we de bezoekers bedanken voor hun interesse en enthousiasme.

Back to top