Door naar content

Filliers lanceert nieuwe look voor geliefde Dry Gin 28

04 augustus 2023

Filliers staat bekend om zijn uitstekende gin. Onlangs heeft de Belgische stokerij een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd aan de Dry Gin 28.

Vernieuwde verpakking

De eerste verandering die direct in het oog springt, is de vernieuwde verpakking van de fles.

Met een frisse en eigentijdse uitstraling is het duidelijk dat Filliers streeft naar een nieuwe look die zowel vertrouwd als opvallend is.

Een kenmerkende ronde band, versierd met het iconische Filliers logo, siert nu de fles en draagt bij aan de herkenbaarheid van het merk.

Alcoholpercentage

Naast de opvallende veranderingen aan de buitenkant van de fles, heeft Filliers ook een aanpassing doorgevoerd in de samenstelling van de gin zelf. Het alcoholpercentage is namelijk verlaagd.

Voorheen bedroeg het alcoholpercentage 46,00%, maar nu is het aangepast naar 40,70%. Deze wijziging is een strategische zet van Filliers om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar dranken met een lager alcoholpercentage, terwijl ze trouw blijven aan de essentie van gin.

Ondanks deze veranderingen in het alcoholpercentage, kunnen fijnproevers gerust zijn dat de uitmuntende kwaliteit en unieke smaak van Filliers gin onaangetast blijft.

‘Rebranding’

Naast de herziene Dry Gin 28, heeft Filliers nog meer veranderingen in petto. In de nabije toekomst zullen ze meerdere flessen 'rebranden' met behoud van de kenmerkende ronde band en het Filliers logo.

Deze opvallende elementen zullen ook worden toegepast op het uitbreidende whiskyportfolio van Filliers. Het belooft een fascinerende ontwikkeling te worden voor zowel gin- als whiskyliefhebbers.

Bestelinformatie

De nieuwe Filliers Dry Gin 28 is reeds voorradig en vrij te bestellen bij De Monnik Dranken.

art. nr. 111407 FILLIERS Dry Gin 28 40,7% 0,50 ltr
Filliers Barrel Aged Genever

Filliers Barrel Aged Genever

In 2018 introduceert Filliers een nieuwe reeks Premium Genevers. Hiermee werd het product jenever een nieuw leven in geblazen.

Jenever wordt nog steeds vaak als oubollig ervaren, maar daar is bij de Premium en Barrel Aged Genevers van Filliers niets van terug te vinden.

Een product met een modern uiterlijk en geweldige smaak. Oplopend van 0 jaar (niet gerijpt) tot maar liefst 21 jaar Barrel Aged.

Deze serie biedt een verfrissende nieuwe kijk op jenever, waarbij de link met een goede single malt whisky meteen kan worden gelegd!

Lees meer over Filliers Barrel Aged Genever

Filliers Advocaat

Filliers Advocaat

In 1970 ontwikkelde Julia Denecker, echtgenote van Firmin Filliers (derde generatie Filliers), het familierecept voor de Belgische Advokaat van Filliers Distillery.

Eierlikeur

Advokaat is een eierlikeur en wordt -net als jenever - voornamelijk in Nederland en België geproduceerd. Vrijwel nergens ter wereld wordt het ook in de dikke variant die wij kennen verkocht.

Romig en mild

De Filliers Advokaat is een romige milde likeur die op traditionele wijze en in kleine hoeveelheden wordt geproduceerd. Dus met verse eieren en uitsluitend natuurlijke aroma’s.

Lees meer over Filliers Advocaat

Filliers Dry Gin 28

Filliers Dry Gin 28

Het verhaal van Filliers Dry Gin 28 start in 1928. In dit jaar ontwikkelt Firmin Filliers - de derde generatie Filliers - het recept voor de eerste Belgische gin.

Pionier

Daarmee kan Filliers met recht een pionier in het distilleren van gin worden genoemd!

Dit recept vormt de basis van de huidige gin die nog steeds op kleinschalige basis in koperen ketels wordt gedistilleerd.

Kwaliteit & smaak

Op die manier kan het proces nauwgezet gevolgd worden en blijft de kwaliteit & smaak gegarandeerd.

Lees meer over Filliers Dry Gin 28

Filliers Belgium Single Malt Whisky

Filliers Belgium Whisky

De unieke Filliers whisky is gemaakt van 100% gerstemout en heeft 10 jaar gerijpt in sherryvaten. Het is de oudste, op sherryvaten gerijpte, Belgische whisky ooit!

Mooie toekomst

Om ook in de toekomst whisky te kunnen distilleren heeft de distilleerderij geïnvesteerd in een nieuw warehouse en twee gloednieuwe koperen pot stills.

Smaakvol

De whisky steelt niet alleen de show qua smaak, Maar heeft daarnaast ook een geweldige en exclusieve ‘packaging’, welke de whisky weerspiegelt: tijdloos en smaakvol.

Lees meer over Filliers Belgium Whisky

Filliers Premium Grain Vodka

Filliers Premium Grain Vodka

Filliers Premium Grain Vodka is een ambachtelijke premium vodka die bij de Filliers Distillery in Deinze wordt geproduceerd.

Bronwater en verse granen

Men gebruikt hiervoor zuiver bronwater en verse granen uit de omgeving van de distilleerderij.

Diepte en smaak

Door een extra distillatie in de traditionele koperen ketels van Filliers krijgt de vodka nog meer diepte in de smaak.

Lees meer over Filliers Premium Grain Vodka

Back to top