Door naar content

Verrassende fris-zure groene appel jenever van Filliers

08 december 2023

De Belgische meesterstokers van Filliers hebben met ‘groene appel’ een nieuwe smaak toegevoegd aan de welbekende fruitjenevers. Deze fruitjenevers zijn een stuk lager in alcoholpercentage dan ‘gewone’ jenever en daardoor een stuk zachter van smaak.

Fruitjenevers

Eind jaren tachtig van de vorige eeuw lanceerden Jan en Bernard Filliers een volledig nieuw gamma aan fruitjenevers. Deze dranken zijn gemaakt op basis van jenever en verschillende verse vruchtensappen. Met een alcoholpercentage van minimaal 20% kan deze jeneverstijl aardig op likeur lijken.

Populair op de kerstmarkten

Sinds de introductie genieten velen van de fruitjenevers van Filliers tijdens de wintermaanden. Het is bijna een traditie geworden in België: een bezoek aan een kerstmarkt is niet compleet zonder een hartverwarmend shot van je favoriete fruitjenever. Een ware opkikker tijdens de koude wintermaanden!

Verfrissing in de zomer

De fruitjenevers zijn echter niet alleen geliefd in de winter; ze bieden ook verfrissing in de zomer. Denk aan een bessenjenever met ijs of een heerlijke cocktail met één van de diverse smaken fruitjenevers.

Filliers Groene Appel jenever

Filliers Groene Appel jenever

De Filliers Groene Appel Jenever wordt volledig natuurlijk vervaardigd met vers sap van Belgische groene appels. In tegenstelling tot de Filliers Appel-Kiwi Jenever heeft de Groene Appel een wat zuurdere en frissere smaak. Geniet ervan als aperitief en drink hem het liefst koud, puur, gemengd of met ijs!

Serveertip

Shake de Filliers Groene Appel Jenever samen met grote stukken ijs tot een koud geheel. Schenk het in een shotglaasje, én het genieten kan beginnen!

Optioneel: voeg een paar druppels Cocktail Foamer toe voor een extra laag schuim!

Bestelinformatie

De nieuwe smaak Filliers Groene Appel Jenever is reeds voorradig en vrij te bestellen bij De Monnik Dranken.

113337 | FILLIERS Groene Appel jenever 0,70 ltr
Filliers Barrel Aged Genever

Filliers Barrel Aged Genever

In 2018 introduceert Filliers een nieuwe reeks Premium Genevers. Hiermee werd het product jenever een nieuw leven in geblazen.

Jenever wordt nog steeds vaak als oubollig ervaren, maar daar is bij de Premium en Barrel Aged Genevers van Filliers niets van terug te vinden.

Een product met een modern uiterlijk en geweldige smaak. Oplopend van 0 jaar (niet gerijpt) tot maar liefst 21 jaar Barrel Aged.

Deze serie biedt een verfrissende nieuwe kijk op jenever, waarbij de link met een goede single malt whisky meteen kan worden gelegd!

Lees meer over Filliers Barrel Aged Genever

Filliers Advocaat

Filliers Advocaat

In 1970 ontwikkelde Julia Denecker, echtgenote van Firmin Filliers (derde generatie Filliers), het familierecept voor de Belgische Advokaat van Filliers Distillery.

Eierlikeur

Advokaat is een eierlikeur en wordt -net als jenever - voornamelijk in Nederland en België geproduceerd. Vrijwel nergens ter wereld wordt het ook in de dikke variant die wij kennen verkocht.

Romig en mild

De Filliers Advokaat is een romige milde likeur die op traditionele wijze en in kleine hoeveelheden wordt geproduceerd. Dus met verse eieren en uitsluitend natuurlijke aroma’s.

Lees meer over Filliers Advocaat

Filliers Dry Gin 28

Filliers Dry Gin 28

Het verhaal van Filliers Dry Gin 28 start in 1928. In dit jaar ontwikkelt Firmin Filliers - de derde generatie Filliers - het recept voor de eerste Belgische gin.

Pionier

Daarmee kan Filliers met recht een pionier in het distilleren van gin worden genoemd!

Dit recept vormt de basis van de huidige gin die nog steeds op kleinschalige basis in koperen ketels wordt gedistilleerd.

Kwaliteit & smaak

Op die manier kan het proces nauwgezet gevolgd worden en blijft de kwaliteit & smaak gegarandeerd.

Lees meer over Filliers Dry Gin 28

Filliers Belgium Single Malt Whisky

Filliers Belgium Whisky

De unieke Filliers whisky is gemaakt van 100% gerstemout en heeft 10 jaar gerijpt in sherryvaten. Het is de oudste, op sherryvaten gerijpte, Belgische whisky ooit!

Mooie toekomst

Om ook in de toekomst whisky te kunnen distilleren heeft de distilleerderij geïnvesteerd in een nieuw warehouse en twee gloednieuwe koperen pot stills.

Smaakvol

De whisky steelt niet alleen de show qua smaak, Maar heeft daarnaast ook een geweldige en exclusieve ‘packaging’, welke de whisky weerspiegelt: tijdloos en smaakvol.

Lees meer over Filliers Belgium Whisky

Filliers Premium Grain Vodka

Filliers Premium Grain Vodka

Filliers Premium Grain Vodka is een ambachtelijke premium vodka die bij de Filliers Distillery in Deinze wordt geproduceerd.

Bronwater en verse granen

Men gebruikt hiervoor zuiver bronwater en verse granen uit de omgeving van de distilleerderij.

Diepte en smaak

Door een extra distillatie in de traditionele koperen ketels van Filliers krijgt de vodka nog meer diepte in de smaak.

Lees meer over Filliers Premium Grain Vodka

Back to top