Door naar content

De Monnik Dranken Voorjaarsbarbecue 2023

31 mei 2023

Op vrijdagmiddag 26 mei 2023 vond de traditionele voorjaarsbarbecue voor alle medewerkers van De Monnik Dranken plaats. De barbecue werd georganiseerd door onze altijd actieve personeelsvereniging en begon om 17:00 uur.

Ideale omstandigheden

Normaal gesproken wordt de voorjaarsbarbecue van De Monnik Dranken geteisterd door diverse stortbuien.

Dit jaar bleef het droog en waren de omstandigheden ideaal om buiten ‘op de plas’ voor dock 3, 4 en 5 een gezellige en smaakvolle avond te creëren.

 

Heerlijk eten en drinken

Ongeveer 83 Monnik-collega’s genoten in de stralende zon van een overvloed aan vlees, salades, groente en sausen.

De geur van het vlees op de barbecue en de smakelijke bijgerechten vulden de lucht, terwijl iedereen zich tegoed deed aan het heerlijke eten en drinken.

     
Krachtige rode wijnen

Gegrild vlees past uitstekend bij krachtige rode wijnen. Patrick van Egmond heeft in het verleden zo nu en dan één of meer flessen apart gelegd van een bepaalde jaargang.

Voordat de barbecue van start ging sprak hij hierover met Bouke Wijlens (Brand Manager Wines) en het leek Patrick en Bouke een leuk idee om tijdens de barbecue een aantal van deze oudere jaargangen te laten proeven.

We trokken de volgende 5 wijnen open:

  • Ventisquero Grey Cabernet Sauvignon, Maipo Valley Chili, 2008;
  • Ventisquero Vertice, Colchagua Valley Chili, 2006; blend van carmenère & syrah
  • Hunter’s Wines Pinot Noir, Marlborough Nieuw-Zeeland, 2008;
  • Mooiplaas Rosalind, Stellenbosch Zuid-Afrika, 2009; blend van cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, petit verdot
  • Andeluna Pasionado Cuatro Cepas, Mendoza Argentinië, 2005; blend van malbec, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc

De wijnen waren stuk voor stuk nog in uitstekende conditie en de vele wijnliefhebbers onder onze Monnik collega's waren erg enthousiast over de complexiteit van de wijnen en het brede scala aan geuren en smaken.

 

Gezellige sfeer

Het informele en ontspannen karakter van de barbecue zorgde voor een gezellige sfeer, waarin collega's met elkaar konden praten, lachen en genieten van elkaars gezelschap.

Goed begin Pinksterweekend

Al met al was de voorjaarsbarbecue van De Monnik Dranken een geslaagd evenement. De zon, het heerlijke eten en de aanwezigheid van zoveel collega's zorgden voor een mooi begin van een prachtig Pinksterweekend.

Bedankt

Langs deze weg willen wij onze personeelsvereniging bedanken voor de perfecte organisatie.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Rum en whisky ontmoeten elkaar in Capelle aan den IJssel
17 april 2025

Rum en whisky ontmoeten elkaar in Capelle aan den IJssel

In het sfeervolle proeflokaal van Slijterij De Bodega in Capelle aan den IJssel kwamen op dinsdagavond 15 april 2025 42 liefhebbers samen voor een bijzondere proeverij waarin rum en whisky hand in hand gingen.

Nationale Secretaressedag 2025 bij De Monnik Dranken
17 april 2025

Nationale Secretaressedag 2025 bij De Monnik Dranken

Zoals elk jaar vieren we bij De Monnik Dranken Nationale Secretaressedag op onze eigen manier.

Nederlandse slijters op bezoek bij Bodegas Portia in Ribera del Duero
16 april 2025

Nederlandse slijters op bezoek bij Bodegas Portia in Ribera del Duero

Met enige regelmaat organiseert De Monnik Dranken incentives voor relaties uit de slijterij & wijnhandel. Begin april 2025 reisde een gezelschap van 23 deelnemers af naar Spanje voor een bezoek aan Bodegas Portia – een van de toonaangevende wijnhuizen in Ribera del Duero en onderdeel van Familia Martinez Zabala.

Loirewijn in de schijnwerpers: Domaine Dionet Menetou Salon 2023
15 april 2025

Loirewijn in de schijnwerpers: Domaine Dionet Menetou Salon 2023

Hubrecht Duijker proefde voor zijn maandmagazine (april) de Menetou-Salon 2023 van Domaine Dionet, een wijn die volgens hem laat zien waartoe dit kleine Loiregebied in staat is. De wijn van Nicolas Cherrier, afkomstig van een familiebezit met een halve eeuw aan geschiedenis, is een prachtig voorbeeld van de kwaliteit die Menetou-Salon tegenwoordig biedt.

Filliers eert zesde generatie met exclusieve 29-jarige Belgische whisky
15 april 2025

Filliers eert zesde generatie met exclusieve 29-jarige Belgische whisky

De Belgische distilleerderij Filliers lanceert een bijzondere single cask whisky ter gelegenheid van de zesde generatie binnen het familiebedrijf. De Filliers 29 Years Old Family Reserve – 1st Edition is een unieke botteling uit 1995, het geboortejaar van Benoit Filliers, vertegenwoordiger van de nieuwste generatie.

Blended Malt Masterclass met Douglas Laing in Swifterbant
14 april 2025

Blended Malt Masterclass met Douglas Laing in Swifterbant

Vrijdagavond 11 april 2025 vond in Swifterbant een inspirerende whiskyproeverij plaats, georganiseerd door slijterij Van Gils in samenwerking met De Monnik Dranken. De masterclass stond geheel in het teken van blended malt whisky en werd verzorgd door Valentijn Klop, Sales Ambassador Douglas Laing & Co.

Back to top