Door naar content
Menu

De Monnik Dranken Voorjaarsbarbecue 2023

31 mei 2023

Op vrijdagmiddag 26 mei 2023 vond de traditionele voorjaarsbarbecue voor alle medewerkers van De Monnik Dranken plaats. De barbecue werd georganiseerd door onze altijd actieve personeelsvereniging en begon om 17:00 uur.

Ideale omstandigheden

Normaal gesproken wordt de voorjaarsbarbecue van De Monnik Dranken geteisterd door diverse stortbuien.

Dit jaar bleef het droog en waren de omstandigheden ideaal om buiten ‘op de plas’ voor dock 3, 4 en 5 een gezellige en smaakvolle avond te creëren.

 

Heerlijk eten en drinken

Ongeveer 83 Monnik-collega’s genoten in de stralende zon van een overvloed aan vlees, salades, groente en sausen.

De geur van het vlees op de barbecue en de smakelijke bijgerechten vulden de lucht, terwijl iedereen zich tegoed deed aan het heerlijke eten en drinken.

     
Krachtige rode wijnen

Gegrild vlees past uitstekend bij krachtige rode wijnen. Patrick van Egmond heeft in het verleden zo nu en dan één of meer flessen apart gelegd van een bepaalde jaargang.

Voordat de barbecue van start ging sprak hij hierover met Bouke Wijlens (Brand Manager Wines) en het leek Patrick en Bouke een leuk idee om tijdens de barbecue een aantal van deze oudere jaargangen te laten proeven.

We trokken de volgende 5 wijnen open:

  • Ventisquero Grey Cabernet Sauvignon, Maipo Valley Chili, 2008;
  • Ventisquero Vertice, Colchagua Valley Chili, 2006; blend van carmenère & syrah
  • Hunter’s Wines Pinot Noir, Marlborough Nieuw-Zeeland, 2008;
  • Mooiplaas Rosalind, Stellenbosch Zuid-Afrika, 2009; blend van cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, petit verdot
  • Andeluna Pasionado Cuatro Cepas, Mendoza Argentinië, 2005; blend van malbec, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc

De wijnen waren stuk voor stuk nog in uitstekende conditie en de vele wijnliefhebbers onder onze Monnik collega's waren erg enthousiast over de complexiteit van de wijnen en het brede scala aan geuren en smaken.

 

Gezellige sfeer

Het informele en ontspannen karakter van de barbecue zorgde voor een gezellige sfeer, waarin collega's met elkaar konden praten, lachen en genieten van elkaars gezelschap.

Goed begin Pinksterweekend

Al met al was de voorjaarsbarbecue van De Monnik Dranken een geslaagd evenement. De zon, het heerlijke eten en de aanwezigheid van zoveel collega's zorgden voor een mooi begin van een prachtig Pinksterweekend.

Bedankt

Langs deze weg willen wij onze personeelsvereniging bedanken voor de perfecte organisatie.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Aangepast expeditieschema voor de feestdagen december 2025
08 november 2025

Aangepast expeditieschema voor de feestdagen december 2025

Eind december 2025 hanteert De Monnik Dranken een aangepast expeditieschema vanwege de feestdagen. Klanten wordt geadviseerd hun bestellingen tijdig door te geven en rekening te houden met minimaal één werkdag tussen bestelling en levering. Dit schema geldt alleen voor eigen transport, niet voor externe vervoerders zoals Bouw Logistiek.

GlenAllachie in het teken van International Sherry Week
07 november 2025

GlenAllachie in het teken van International Sherry Week

Van dinsdag 4 tot en met donderdag 6 november 2025 stond Nederland op een aantal plaatsen in het teken van sherry en whisky. In het kader van de International Sherry Week verzorgde Antea Allegro, Brand Ambassador van The GlenAllachie Distillery, twee masterclasses bij De Bonte Koe in Purmerend en Barrique in Borne. Een dag later nam Ronald Anneveldt van De Monnik Dranken het stokje over bij Drankenhuys Nomigion in Waalwijk. Drie avonden met één rode draad: de diepe band tussen Schotland en Spanje, vertaald in sherrygerijpte whisky’s van GlenAllachie.

Loch Lomond 16 YO Waypoint Series onder de kerstboom in Scherpenzeel
07 november 2025

Loch Lomond 16 YO Waypoint Series onder de kerstboom in Scherpenzeel

Op woensdag 5 en donderdag 6 november 2025 organiseerde Mitra ter Burg in Scherpenzeel twee sfeervolle whiskyavonden. Eigenaar Evert-Jan ter Burg had Arjan Hartkamp uitgenodigd om whiskyliefhebbers uit Scherpenzeel en omgeving - in aanloop naar de feestdagen - kennis te maken met de whisky's van Loch Lomond en Glen Scotia. Hoogtepunt van de avond was de Loch Lomond 16 Years Old Waypoint Series #1 – een whisky die volgens velen niet zou misstaan onder de kerstboom.

Hellyers Road The Journeyman verrast bij whiskyproeverij in Veghel
06 november 2025

Hellyers Road The Journeyman verrast bij whiskyproeverij in Veghel

Op woensdagavond 5 november 2025 stond Fellows & Friends in Veghel in het teken van whisky. Eigenaar Jaap van Herwaarden ontving whiskyambassadeur Ronald Anneveldt van De Monnik Dranken voor een avond vol smaak, kennis en gezelligheid. Zeventien whiskyliefhebbers verzamelden zich aan de Markt 30 voor een bijzondere line-up waarin vooral één whisky de show stal: Hellyers Road The Journeyman uit Tasmanië.

Filliers Single Malt Whisky Orange Cask
06 november 2025

Filliers Single Malt Whisky Orange Cask

Het Belgische familiebedrijf Filliers lanceert een bijzondere whisky: de Filliers Single Malt Whisky Orange Cask Limited Edition. Deze eerste release binnen de nieuwe Master Distiller-serie verschijnt in gelimiteerde oplage en is verkrijgbaar via De Monnik Dranken.

Phebus Barbecue Event in Harderwold; wijn, vuur en vakmanschap
05 november 2025

Phebus Barbecue Event in Harderwold; wijn, vuur en vakmanschap

Op maandagavond 3 november 2025 verzamelden 32 wijnliefhebbers en slijters zich bij Smokey Basterds in Harderwold. De avond was het sluitstuk van een zomerse spaaractie rondom de wijnen van Phebus en Prieuré de Cénac. Wat volgde was geen gewone proeverij, maar een avond waar vuur, smaak en samenwerking centraal stonden — een Argentijnse asado met een vleugje Frankrijk.

Back to top