Door naar content

De Monnik Dranken Voorjaarsbarbecue 2023

31 mei 2023

Op vrijdagmiddag 26 mei 2023 vond de traditionele voorjaarsbarbecue voor alle medewerkers van De Monnik Dranken plaats. De barbecue werd georganiseerd door onze altijd actieve personeelsvereniging en begon om 17:00 uur.

Ideale omstandigheden

Normaal gesproken wordt de voorjaarsbarbecue van De Monnik Dranken geteisterd door diverse stortbuien.

Dit jaar bleef het droog en waren de omstandigheden ideaal om buiten ‘op de plas’ voor dock 3, 4 en 5 een gezellige en smaakvolle avond te creëren.

 

Heerlijk eten en drinken

Ongeveer 83 Monnik-collega’s genoten in de stralende zon van een overvloed aan vlees, salades, groente en sausen.

De geur van het vlees op de barbecue en de smakelijke bijgerechten vulden de lucht, terwijl iedereen zich tegoed deed aan het heerlijke eten en drinken.

     
Krachtige rode wijnen

Gegrild vlees past uitstekend bij krachtige rode wijnen. Patrick van Egmond heeft in het verleden zo nu en dan één of meer flessen apart gelegd van een bepaalde jaargang.

Voordat de barbecue van start ging sprak hij hierover met Bouke Wijlens (Brand Manager Wines) en het leek Patrick en Bouke een leuk idee om tijdens de barbecue een aantal van deze oudere jaargangen te laten proeven.

We trokken de volgende 5 wijnen open:

  • Ventisquero Grey Cabernet Sauvignon, Maipo Valley Chili, 2008;
  • Ventisquero Vertice, Colchagua Valley Chili, 2006; blend van carmenère & syrah
  • Hunter’s Wines Pinot Noir, Marlborough Nieuw-Zeeland, 2008;
  • Mooiplaas Rosalind, Stellenbosch Zuid-Afrika, 2009; blend van cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, petit verdot
  • Andeluna Pasionado Cuatro Cepas, Mendoza Argentinië, 2005; blend van malbec, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc

De wijnen waren stuk voor stuk nog in uitstekende conditie en de vele wijnliefhebbers onder onze Monnik collega's waren erg enthousiast over de complexiteit van de wijnen en het brede scala aan geuren en smaken.

 

Gezellige sfeer

Het informele en ontspannen karakter van de barbecue zorgde voor een gezellige sfeer, waarin collega's met elkaar konden praten, lachen en genieten van elkaars gezelschap.

Goed begin Pinksterweekend

Al met al was de voorjaarsbarbecue van De Monnik Dranken een geslaagd evenement. De zon, het heerlijke eten en de aanwezigheid van zoveel collega's zorgden voor een mooi begin van een prachtig Pinksterweekend.

Bedankt

Langs deze weg willen wij onze personeelsvereniging bedanken voor de perfecte organisatie.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Loch Lomond  Single Grain 2022 Mizunara Wood Finish primeur in Almelo
22 september 2023

Loch Lomond Single Grain 2022 Mizunara Wood Finish primeur in Almelo

Op woensdag 6 september 2023 organiseerden Marco en Maaike Schonewille van Slijterij Promillage uit Almelo een whiskyproeverij. Speciaal voor deze gelegenheid hadden ze Arjan Hartkamp – merkenambassadeur voor Loch Lomond en Glen Scotia – uitgenodigd.

Bezoek wijnmaker Alejandro Galaz van Viña Ventisquero
22 september 2023

Bezoek wijnmaker Alejandro Galaz van Viña Ventisquero

Op donderdag 7 en vrijdag 8 september 2023 waren Alejandro Galaz en Nicolas Kowalski in Nederland. Ze kwamen vanuit Chili om de Grey wijnen, de Tara-serie en de Icon-range te promoten. Alejandro is wijnmaker bij Ventisquero en Nicolas is de exportmanager van dit Chileense wijnhuis.

Loch Lomond Steam & Fire
21 september 2023

Loch Lomond Steam & Fire

Steam & Fire is de nieuwste toevoeging aan de core-range van Loch Lomond. Het is een visitekaartje van de technische capaciteiten van de innovatieve distilleerderij. Steam & Fire is het resultaat van verkenning en experimenteren, waarbij alle know-how van de master distiller en ‘coopers’ samenkomen.

Ontdekken en genieten op de Drankenbeurz 2023 in Gorinchem
21 september 2023

Ontdekken en genieten op de Drankenbeurz 2023 in Gorinchem

Op 17 en 18 september 2023 vond in Gorinchem de vierde editie van de Drankenbeurz plaats. Op de bovenste verdieping van de Evenementenhal, presenteerden een breed scala aan standhouders hun bieren, wijnen, gedistilleerde dranken of aanverwante artikelen en services.

Douglas Laing 75th Anniversary Bottlings
20 september 2023

Douglas Laing 75th Anniversary Bottlings

Het 75-jarige bestaan van Douglas Laing & Co. wordt op grootse wijze gevierd. Op 20 september 2023 presenteert het Schotse familiebedrijf een 6-tal unieke single cask bottelingen.

Godet Cognac Vintages, historisch erfgoed uit La Rochelle
19 september 2023

Godet Cognac Vintages, historisch erfgoed uit La Rochelle

Er komen een aantal bijzondere vintages van Godet Gognac beschikbaar voor de Nederlandse markt. Het is t/m woensdag 4 oktober 2023 mogelijk om in te tekenen op deze zeldzame vintages die deel uitmaken van het historisch erfgoed van La Rochelle.

Back to top