Door naar content

De Monnik Dranken Voorjaarsbarbecue 2023

31 mei 2023

Op vrijdagmiddag 26 mei 2023 vond de traditionele voorjaarsbarbecue voor alle medewerkers van De Monnik Dranken plaats. De barbecue werd georganiseerd door onze altijd actieve personeelsvereniging en begon om 17:00 uur.

Ideale omstandigheden

Normaal gesproken wordt de voorjaarsbarbecue van De Monnik Dranken geteisterd door diverse stortbuien.

Dit jaar bleef het droog en waren de omstandigheden ideaal om buiten ‘op de plas’ voor dock 3, 4 en 5 een gezellige en smaakvolle avond te creëren.

 

Heerlijk eten en drinken

Ongeveer 83 Monnik-collega’s genoten in de stralende zon van een overvloed aan vlees, salades, groente en sausen.

De geur van het vlees op de barbecue en de smakelijke bijgerechten vulden de lucht, terwijl iedereen zich tegoed deed aan het heerlijke eten en drinken.

     
Krachtige rode wijnen

Gegrild vlees past uitstekend bij krachtige rode wijnen. Patrick van Egmond heeft in het verleden zo nu en dan één of meer flessen apart gelegd van een bepaalde jaargang.

Voordat de barbecue van start ging sprak hij hierover met Bouke Wijlens (Brand Manager Wines) en het leek Patrick en Bouke een leuk idee om tijdens de barbecue een aantal van deze oudere jaargangen te laten proeven.

We trokken de volgende 5 wijnen open:

  • Ventisquero Grey Cabernet Sauvignon, Maipo Valley Chili, 2008;
  • Ventisquero Vertice, Colchagua Valley Chili, 2006; blend van carmenère & syrah
  • Hunter’s Wines Pinot Noir, Marlborough Nieuw-Zeeland, 2008;
  • Mooiplaas Rosalind, Stellenbosch Zuid-Afrika, 2009; blend van cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, petit verdot
  • Andeluna Pasionado Cuatro Cepas, Mendoza Argentinië, 2005; blend van malbec, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc

De wijnen waren stuk voor stuk nog in uitstekende conditie en de vele wijnliefhebbers onder onze Monnik collega's waren erg enthousiast over de complexiteit van de wijnen en het brede scala aan geuren en smaken.

 

Gezellige sfeer

Het informele en ontspannen karakter van de barbecue zorgde voor een gezellige sfeer, waarin collega's met elkaar konden praten, lachen en genieten van elkaars gezelschap.

Goed begin Pinksterweekend

Al met al was de voorjaarsbarbecue van De Monnik Dranken een geslaagd evenement. De zon, het heerlijke eten en de aanwezigheid van zoveel collega's zorgden voor een mooi begin van een prachtig Pinksterweekend.

Bedankt

Langs deze weg willen wij onze personeelsvereniging bedanken voor de perfecte organisatie.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

The Glenturret 2024 Release
16 juli 2024

The Glenturret 2024 Release

De zomer is weer begonnen en dat betekent dat het de hoogste tijd is voor de jaarlijkse release van The Glenturret. De 2024-release van The Glenturret bestaat, net als voorgaand jaar, uit 7 verschillende whisky’s die zorgvuldig zijn samengesteld door whiskymaker Bob Dalgarno en zijn team.

Hellyers Road vernieuwd core-range met drie indrukwekkende single malt whisky’s
15 juli 2024

Hellyers Road vernieuwd core-range met drie indrukwekkende single malt whisky’s

Hellyers Road heeft het volledige assortiment vernieuwd. In Nederland komen met Aurora Australis, Double Cask en The Journeyman 3 nieuwe releases beschikbaar. Deze nieuwe core-range staat geheel in het teken van Tasmaanse bergen, zuivere lucht, groene natuur en de felle zon.

Whisky Festival West-Friesland 2024 met Japanse favoriet
12 juli 2024

Whisky Festival West-Friesland 2024 met Japanse favoriet

Op vrijdagavond 5 juli 2024 trokken ongeveer 181 whiskyliefhebbers naar Café de Kreek in Zwaag voor de derde editie van het Whisky Festival West-Friesland (WFWF). Dit kleinschalige maar oergezellige evenement werd georganiseerd door Slijterij Vidra. Met een warme sfeer en een scala aan whisky’s werd het voor de bezoekers een avond om niet snel te vergeten.

Cocktail & Rum Summerfest 2024
11 juli 2024

Cocktail & Rum Summerfest 2024

Met het Cocktail & Rum Summerfest 2024 vond er op zaterdag 6 juli 2024 een fantastisch nieuw festival plaats. Ondanks de niet zo zomerse weersomstandigheden genoten zo’n 320 bezoekers op Landgoed Chateau Marquette in Heemskerk van heerlijke cocktails, gin, rum en limoncello.

Tropisch fris en sappig wit uit Zuid-Afrika
10 juli 2024

Tropisch fris en sappig wit uit Zuid-Afrika

“Altijd betrouwbaar, kenmerkend én lekker”, zo omschrijft Hubrecht Duijker de Alvi’s Drift Chenin Blanc 2023 in zijn maandmagazine voor de maand juli 2024. Een mooi compliment voor deze tropisch frisse en sappige witte wijn uit Zuid-Afrika.

Villa Trasqua op Tour d’Elégance 2024
09 juli 2024

Villa Trasqua op Tour d’Elégance 2024

Op zondag 30 juni 2024 vond de Tour d’Elégance en landgoedpicknick op Heerlijkheid Mariënwaerdt plaats. Dit is de officiële aftrap van Wheels - Concours d’Elegance, dat zal plaatsvinden op 13, 14 en 15 september 2024 op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt.

Back to top