Door naar content

De Monnik Dranken Voorjaarsbarbecue 2023

31 mei 2023

Op vrijdagmiddag 26 mei 2023 vond de traditionele voorjaarsbarbecue voor alle medewerkers van De Monnik Dranken plaats. De barbecue werd georganiseerd door onze altijd actieve personeelsvereniging en begon om 17:00 uur.

Ideale omstandigheden

Normaal gesproken wordt de voorjaarsbarbecue van De Monnik Dranken geteisterd door diverse stortbuien.

Dit jaar bleef het droog en waren de omstandigheden ideaal om buiten ‘op de plas’ voor dock 3, 4 en 5 een gezellige en smaakvolle avond te creëren.

 

Heerlijk eten en drinken

Ongeveer 83 Monnik-collega’s genoten in de stralende zon van een overvloed aan vlees, salades, groente en sausen.

De geur van het vlees op de barbecue en de smakelijke bijgerechten vulden de lucht, terwijl iedereen zich tegoed deed aan het heerlijke eten en drinken.

     
Krachtige rode wijnen

Gegrild vlees past uitstekend bij krachtige rode wijnen. Patrick van Egmond heeft in het verleden zo nu en dan één of meer flessen apart gelegd van een bepaalde jaargang.

Voordat de barbecue van start ging sprak hij hierover met Bouke Wijlens (Brand Manager Wines) en het leek Patrick en Bouke een leuk idee om tijdens de barbecue een aantal van deze oudere jaargangen te laten proeven.

We trokken de volgende 5 wijnen open:

  • Ventisquero Grey Cabernet Sauvignon, Maipo Valley Chili, 2008;
  • Ventisquero Vertice, Colchagua Valley Chili, 2006; blend van carmenère & syrah
  • Hunter’s Wines Pinot Noir, Marlborough Nieuw-Zeeland, 2008;
  • Mooiplaas Rosalind, Stellenbosch Zuid-Afrika, 2009; blend van cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, petit verdot
  • Andeluna Pasionado Cuatro Cepas, Mendoza Argentinië, 2005; blend van malbec, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc

De wijnen waren stuk voor stuk nog in uitstekende conditie en de vele wijnliefhebbers onder onze Monnik collega's waren erg enthousiast over de complexiteit van de wijnen en het brede scala aan geuren en smaken.

 

Gezellige sfeer

Het informele en ontspannen karakter van de barbecue zorgde voor een gezellige sfeer, waarin collega's met elkaar konden praten, lachen en genieten van elkaars gezelschap.

Goed begin Pinksterweekend

Al met al was de voorjaarsbarbecue van De Monnik Dranken een geslaagd evenement. De zon, het heerlijke eten en de aanwezigheid van zoveel collega's zorgden voor een mooi begin van een prachtig Pinksterweekend.

Bedankt

Langs deze weg willen wij onze personeelsvereniging bedanken voor de perfecte organisatie.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Valentijnsdag Masterclass Douglas Laing met…. Valentijn!
22 februari 2024

Valentijnsdag Masterclass Douglas Laing met…. Valentijn!

Op woensdagavond 14 februari 2024 vond er bij Slijterij Frans Muthert in het Groningse Musselkanaal een heuse 'Valentijnsdag met Valentijn Masterclass' plaats. Daarbij stonden de whisky’s van de onafhankelijke Schotse whiskybottelaar Douglas Laing centraal.

Driestrijd tussen anCnoc, Balblair en Glencadam in de Hoekse Waard
21 februari 2024

Driestrijd tussen anCnoc, Balblair en Glencadam in de Hoekse Waard

Slijterij d'Ouwe Have uit Strijen organiseerde op vrijdagavond 16 februari 2024 een interessante whiskyproeverij. Ronald van Kempen had 26 whiskyliefhebbers én Ronald Anneveldt uitgenodigd.

Rock Island The Year Of The Dragon op Bier en Whisky Festival Assen
20 februari 2024

Rock Island The Year Of The Dragon op Bier en Whisky Festival Assen

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari 2024 vond bij De Bonte Wever in het Drentse Assen alweer de 5e editie van Bier en Whisky Festival Assen plaats. Zoals de naam al doet vermoeden; een drankenfestival met de nadruk op lokaal en regionaal bier en natuurlijk whisky. Daaronder dus de The Year Of The Dragon, de nieuwste limited edtion van Rock Island.

Loch Lomond 12 YO maakt indruk op whiskyproeverij in Steenwijk
14 februari 2024

Loch Lomond 12 YO maakt indruk op whiskyproeverij in Steenwijk

Op vrijdagavond 9 februari 2024 vond er een whiskyproeverij plaats in het sfeervolle proeflokaal achter de winkel van Genieten bij Bert. Deze slijterij is eigendom van Esther en Bert Marinus en ligt in het prachtige oude vestingstadje Steenwijk.

Bezoek Hoogheden Kadolster bij De Monnik Dranken & Carnavalstour 2024
13 februari 2024

Bezoek Hoogheden Kadolster bij De Monnik Dranken & Carnavalstour 2024

Ondanks het hele korte carnavalsseizoen dit jaar, werd er op vrijdag 9 februari 2024 toch weer het carnavalsweekend ingeluid met een bezoek van Stadsprins Mike & Sik Peter aan ons bedrijf.

Old Pulteney whisky’s populair op Hielander Whisky Festival 2024
12 februari 2024

Old Pulteney whisky’s populair op Hielander Whisky Festival 2024

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari 2024 vond de 12e editie van het Hielander Whisky Festival plaats in de Grote Kerk in Alkmaar. Het sfeervolle festival wordt sinds jaar en dag georganiseerd door de Ben Nevis Club en Schots restaurant Hielander.

Back to top