Noord-Hollandse horeca op bezoek bij Filliers
In navolging van de horecarelaties uit het zuiden brachten op maandag 24 april 2023 Thijs van Bavel en Bas Groot Zevert samen met een aantal horecarelaties uit Noord-Holland een bezoek aan het Belgische Filliers in Deinze. De gasten kregen een indrukwekkende rondleiding, genoten van een heerlijke lunch en konden het gehele assortiment proeven van Filliers.
François Pirson zorgde voor een warm welkom, en bracht het gezelschap meteen naar de bar voor een hapje en een drankje. Hierbij werd een gin-tonic met Filliers Classic Gin 28 geserveerd in combinatie met drie kleine gerechtjes, carpaccio met truffel, burrata met tomaat en ceviche van zeebaars.
Geschiedenis van Filliers
Vervolgens werd er een presentatie over Filliers gegeven. Bjorn Bruynooghe nam de horecarelaties van De Monnik Dranken uit Noord-Holland mee door de geschiedenis van het familiebedrijf.
Zo bracht Filliers al in 1928 de eerste gin op de markt. De gasten waren erg onder de indruk van de prachtige geschiedenis van de distilleerderij uit Deinze.
Een unieke lunch bij Filliers
De werkelijk uitstekende lunch, bestond uit vier hoogstaande gerechtjes, die met al even hoogstaande cocktails en distillaten werden gecombineerd.
Graved Lax met limoen mayonaise
White Lady cocktail, die bestaat uit Filliers Barrel Aged Genever 0 YO Young & Pure en Sicilian Lemonade.
Oosterse Noodles met gegrilde Holstein rund en soja mayonaise
Filliers Barrel Aged Genever 12 YO puur.
Caesar salade met kip en parmezaan
Filliers Barrel Aged Genever 8YO en Ginger Ale cocktail
Crémeux van witte chocolade, bosbes en yoghurt
Filliers Single Malt Whisky Sherry Oak Aged 10 Years Old.
Bedankt
Het proeven van het gehele assortiment was een geweldige afsluiting van een dag vol ontdekkingen en ervaringen.
Langs deze weg willen wij niet alleen de horecarelaties bedanken voor hun interesse en enthousiasme, maar ook François Pirson en de overige collega’s van Filliers voor de geweldige dag!