Door naar content

Noord-Hollandse horeca op bezoek bij Filliers

05 mei 2023

In navolging van de horecarelaties uit het zuiden brachten op maandag 24 april 2023 Thijs van Bavel en Bas Groot Zevert samen met een aantal horecarelaties uit Noord-Holland een bezoek aan het Belgische Filliers in Deinze. De gasten kregen een indrukwekkende rondleiding, genoten van een heerlijke lunch en konden het gehele assortiment proeven van Filliers.

François Pirson zorgde voor een warm welkom, en bracht het gezelschap meteen naar de bar voor een hapje en een drankje. Hierbij werd een gin-tonic met Filliers Classic Gin 28 geserveerd in combinatie met drie kleine gerechtjes, carpaccio met truffel, burrata met tomaat en ceviche van zeebaars.

Geschiedenis van Filliers

Vervolgens werd er een presentatie over Filliers gegeven. Bjorn Bruynooghe nam de horecarelaties van De Monnik Dranken uit Noord-Holland mee door de geschiedenis van het familiebedrijf.

Zo bracht Filliers al in 1928 de eerste gin op de markt. De gasten waren erg onder de indruk van de prachtige geschiedenis van de distilleerderij uit Deinze.

Rondleiding door de distilleerderij van Filliers

Rondleiding door de distilleerderij van Filliers

Tijdens de rondleiding lieten Bas en Francois vol trots zien hoe het distilleerproces werkt; van korrel tot borrel.

Achtereenvolgens liep men langs de 14 meter hoge column-still, waarbij men via de kleine ronde ramen het beslag kon zien en ruiken, vervolgens de pot-still distillatie waarbij het scheiden van de kop, het hart en de staart in het distillaat goed te zien was.

Twins

Na het bekijken van de "Twins", de dubbele distilleerkolom waar de gin wordt gedistilleerd en het bewonderen van de Forsyths-ketels waar de whiskyspirit wordt gedistilleerd, was het tijd voor de lunch.

Een unieke lunch bij Filliers

De werkelijk uitstekende lunch, bestond uit vier hoogstaande gerechtjes, die met al even hoogstaande cocktails en distillaten werden gecombineerd.

Graved Lax met limoen mayonaise

White Lady cocktail, die bestaat uit Filliers Barrel Aged Genever 0 YO Young & Pure en Sicilian Lemonade.

Oosterse Noodles met gegrilde Holstein rund en soja mayonaise

Filliers Barrel Aged Genever 12 YO puur.

Caesar salade met kip en parmezaan

Filliers Barrel Aged Genever 8YO en Ginger Ale cocktail

Crémeux van witte chocolade, bosbes en yoghurt

Filliers Single Malt Whisky Sherry Oak Aged 10 Years Old.

Bezoek bottelarij en pakhuizen van Filliers

Bezoek bottelarij en pakhuizen

Na de lunch was het tijd voor het laatste deel van de rondleiding.

De groep werd meegenomen naar de bottelarij en opslag van Filliers.

Verschillende vaten werden geopend

Vervolgens leidde Francois hen naar de pakhuizen, waar ze uitleg kregen over de verschillende vaten die Filliers gebruikt en hoe de rijping op vaten werkt.

Francois opende verschillende vaten, een groot feest voor alle deelnemers van deze mooie trip naar Deinze!.

Bedankt

Het proeven van het gehele assortiment was een geweldige afsluiting van een dag vol ontdekkingen en ervaringen.

Langs deze weg willen wij niet alleen de horecarelaties bedanken voor hun interesse en enthousiasme, maar ook François Pirson en de overige collega’s van Filliers voor de geweldige dag!

 

Filliers Barrel Aged Genever

Filliers Barrel Aged Genever

In 2018 introduceert Filliers een nieuwe reeks Premium Genevers. Hiermee werd het product jenever een nieuw leven in geblazen.

Jenever wordt nog steeds vaak als oubollig ervaren, maar daar is bij de Premium en Barrel Aged Genevers van Filliers niets van terug te vinden.

Een product met een modern uiterlijk en geweldige smaak. Oplopend van 0 jaar (niet gerijpt) tot maar liefst 21 jaar Barrel Aged.

Deze serie biedt een verfrissende nieuwe kijk op jenever, waarbij de link met een goede single malt whisky meteen kan worden gelegd!

Lees meer over Filliers Barrel Aged Genever

Filliers Advocaat

Filliers Advocaat

In 1970 ontwikkelde Julia Denecker, echtgenote van Firmin Filliers (derde generatie Filliers), het familierecept voor de Belgische Advokaat van Filliers Distillery.

Eierlikeur

Advokaat is een eierlikeur en wordt -net als jenever - voornamelijk in Nederland en België geproduceerd. Vrijwel nergens ter wereld wordt het ook in de dikke variant die wij kennen verkocht.

Romig en mild

De Filliers Advokaat is een romige milde likeur die op traditionele wijze en in kleine hoeveelheden wordt geproduceerd. Dus met verse eieren en uitsluitend natuurlijke aroma’s.

Lees meer over Filliers Advocaat

Filliers Dry Gin 28

Filliers Dry Gin 28

Het verhaal van Filliers Dry Gin 28 start in 1928. In dit jaar ontwikkelt Firmin Filliers - de derde generatie Filliers - het recept voor de eerste Belgische gin.

Pionier

Daarmee kan Filliers met recht een pionier in het distilleren van gin worden genoemd!

Dit recept vormt de basis van de huidige gin die nog steeds op kleinschalige basis in koperen ketels wordt gedistilleerd.

Kwaliteit & smaak

Op die manier kan het proces nauwgezet gevolgd worden en blijft de kwaliteit & smaak gegarandeerd.

Lees meer over Filliers Dry Gin 28

Filliers Belgium Single Malt Whisky

Filliers Belgium Whisky

De unieke Filliers whisky is gemaakt van 100% gerstemout en heeft 10 jaar gerijpt in sherryvaten. Het is de oudste, op sherryvaten gerijpte, Belgische whisky ooit!

Mooie toekomst

Om ook in de toekomst whisky te kunnen distilleren heeft de distilleerderij geïnvesteerd in een nieuw warehouse en twee gloednieuwe koperen pot stills.

Smaakvol

De whisky steelt niet alleen de show qua smaak, Maar heeft daarnaast ook een geweldige en exclusieve ‘packaging’, welke de whisky weerspiegelt: tijdloos en smaakvol.

Lees meer over Filliers Belgium Whisky

Filliers Premium Grain Vodka

Filliers Premium Grain Vodka

Filliers Premium Grain Vodka is een ambachtelijke premium vodka die bij de Filliers Distillery in Deinze wordt geproduceerd.

Bronwater en verse granen

Men gebruikt hiervoor zuiver bronwater en verse granen uit de omgeving van de distilleerderij.

Diepte en smaak

Door een extra distillatie in de traditionele koperen ketels van Filliers krijgt de vodka nog meer diepte in de smaak.

Lees meer over Filliers Premium Grain Vodka

Back to top