Door naar content

The GlenAllachie 15 YO Chinquapin TAOD Single Cask

21 november 2023

Speciaal voor The Art of Drinks 2023 heeft Billy Walker een exclusief chinquapinvat geselecteerd om te laten bottelen. Dit specifieke chinquapinvat (2008, #6895) is gemaakt van eikenhout dat afkomstig is uit het noordelijke deel van de Ozark-regio in de Amerikaanse staat Missouri.

Vat 6895

In het laatste weekend van oktober was Billy Walker hoogstpersoonlijk naar Amsterdam afgereisd. In de Gashouder presenteerde hij ‘zijn’ whisky’s en bracht hij tijdens de mini-proeverijen en seminars de wijze van houtrijping bij The GlenAllachie onder de aandacht.

Daarbij kwam ook de whisky uit vat 6895 uitgebreid aan bod. Uit dit vat zijn slechts 213 flessen gebotteld. Deze cask strength whisky (57,8% alc.) kenmerkt zich door delicate tonen van kaneel en anijs.

The GlenAllachie 15 YO Chinquapin TAOD Single Cask

The GlenAllachie 15 YO Chinquapin TAOD Single Cask

Proefnotities

Kleur

Roodbruin mahoniehout.

Geur

Geroosterde haver, zoethout en heidehoning, met tonen van kardemom en zwarte truffel.

Smaak

Heidehoning, anijs en aardbeienjam, gevolgd door tonen van walnoot en pecannoot.

Afdronk

Gember en kaneel.

 

Bestelinformatie

The GlenAllachie 15 YO Chinquapin TAOD Single Cask is op dit moment vrij te bestellen en reeds op voorraad.

106929 | GLENALLACHIE 15yo Chinquapin TAOD Single Cask 0,70 ltr
  • First come, first serve
  • Op = op
Merkenpagina GlenAllachie doorverwijzing

Meer over GlenAllachie

GlenAllachie is een Schotse distilleerderij die in 1967 werd opgericht en gelegen is in de Speyside-regio. In 2017 werd de distilleerderij overgenomen door een groep investeerders onder leiding van de ervaren whiskyproducent Billy Walker.

Billy Walker is een icoon in de whiskywereld en wordt geroemd om zijn vatenmanagement. Hij heeft de afgelopen jaren zijn vakmanschap toegepast om de GlenAllachie-whisky's te verbeteren en heeft nieuwe expressies geïntroduceerd die zeer gewild zijn onder whiskyliefhebbers. Zijn toewijding aan kwaliteit en het gebruik van zorgvuldig geselecteerde vaten hebben GlenAllachie een uitstekende reputatie gegeven in de whiskywereld.

Lees meer over GlenAllachie

 

 

 

 

 

Een terugblik op The Art of Drinks 2023

The Art of Drinks 2023

Van zaterdag 28 t/m maandag 30 oktober 2023 vond de derde editie van The Art of Drinks plaats. Drie dagen genoten professionals uit de drankenindustrie van een wereld van dranken, de nieuwste innovaties en inspirerende seminars.

In de sfeervol ingerichte Amsterdamse Gashouder kwamen de mooiste dranken ter wereld samen. Bezoekers konden genieten van bekende wijnmakers, bierbrouwers en distillateurs, die samen met bartenders, sommeliers en chefs hun eindeloze liefde voor het vak deelden.

Een terugblik op The Art of Drinks 2023

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top