Door naar content

Whiskyfestival Zwolle 2023, een wereld van whisky

23 oktober 2023

Op zondagmiddag 15 oktober 2023 vond de 10e editie van Whiskyfestival Zwolle plaats. Dit jaarlijks terugkerende whisky-event vindt plaats in het voetbalstadion van PEC Zwolle en wordt georganiseerd door Mitra Assendorp.

Jarenlang was Jaco Schaap het bekende gezicht bij de slijterij aan de Assendorperstraat in Zwolle. Sinds afgelopen jaar is deze rol overgenomen door zijn schoonzoon Chris Van Den Dijssel.

Jaco verhuisde samen met zijn vrouw naar het zonnige Curaçao, maar speciaal voor de 10e editie van ‘zijn’ whiskyfestival keerde hij voor even terug naar de fraaie Hanzestad aan de IJssel. Samen met Chris – en vele anderen – organiseerde hij deze jubileumeditie van het Zwolse whiskyfestival.

Ontspannen sfeer

Bij het Whiskyfestival Zwolle is het niet alleen een kwestie van ‘whisky drinken’. Het is ook een sociale bijeenkomst waarbij gelijkgestemden hun passie voor whisky delen. Met een ontspannen sfeer, muziek en culinaire lekkernijen is het festival een echte aanrader voor elke whiskyliefhebber in Zwolle en omgeving.

Ook dit jaar bood het festival de Zwolse whiskyliefhebbers weer een unieke mogelijkheid om te genieten van zeer uiteenlopende soorten whisky.

Mooie selectie whisky's

Namens De Monnik Dranken waren Ronald Anneveldt en Vincent Tijink naar Zwolle afgereisd. Zij hadden een zorgvuldig gekozen selectie whisky’s meegenomen, gericht op zowel kenners als nieuwkomers.

Natuurlijk stonden er Schotse whisky’s zoals Loch Lomond, Glen Scotia en GlenAllachie op de proeftafel. Maar ook ‘exoten’ zoals Kavalan, Mars en Filliers Belgium Whisky konden rekenen op veel belangstelling.

Favoriet van de dag

Het is altijd leuk om achteraf te bekijken welke whisky de ‘favoriet’ was tijdens zo’n whiskyfestival. En deze keer hadden Ronald en Vincent niet één favoriet, maar twee: Loch Lomond Steam & Fire en Filliers Sherry Oaked 10 Years Old Single Malt Whisky.

Loch Lomond Steam & Fire

nieuwste toevoeging aan de core-range

Loch Lomond Steam & Fire

Steam & Fire is de nieuwste toevoeging aan de core-range van Loch Lomond.

Het is een visitekaartje van de technische capaciteiten van de innovatieve distilleerderij.

Steam & Fire is het resultaat van verkenning en experimenteren, waarbij alle know-how van de master distiller en ‘coopers’ samenkomen.

Lees meer over Loch Lomond Steam & Fire

 

 

 

 

Filliers Belgium Single Malt Whisky

Filliers Belgium Whisky

De unieke Filliers whisky is gemaakt van 100% gerstemout en heeft 10 jaar gerijpt in sherryvaten. Het is de oudste, op sherryvaten gerijpte, Belgische whisky ooit!

Mooie toekomst

Om ook in de toekomst whisky te kunnen distilleren heeft de distilleerderij geïnvesteerd in een nieuw warehouse en twee gloednieuwe koperen pot stills.

Smaakvol

De whisky steelt niet alleen de show qua smaak, maar heeft daarnaast ook een geweldige en exclusieve ‘packaging’, welke de whisky weerspiegelt: tijdloos en smaakvol.

Lees meer over Filliers Belgium Whisky

Merkenpagina GlenAllachie doorverwijzing

GlenAllachie

GlenAllachie is een Schotse distilleerderij die in 1967 werd opgericht en gelegen is in de Speyside-regio. In 2017 werd de distilleerderij overgenomen door een groep investeerders onder leiding van de ervaren whiskyproducent Billy Walker.

Billy Walker is een icoon in de whiskywereld en wordt geroemd om zijn vatenmanagement. Hij heeft de afgelopen jaren zijn vakmanschap toegepast om de GlenAllachie-whisky's te verbeteren en heeft nieuwe expressies geïntroduceerd die zeer gewild zijn onder whiskyliefhebbers. Zijn toewijding aan kwaliteit en het gebruik van zorgvuldig geselecteerde vaten hebben GlenAllachie een uitstekende reputatie gegeven in de whiskywereld.

Lees meer over GlenAllachie

 

Mars Japanese Whisky

Mars Japanese Whisky

Mars is het op twee na oudste whiskymerk van Japan en heeft een snelgroeiende reputatie binnen de wereld van Japanse whisky.

Met unieke blending-processen en twee distilleerderijen, Shinshu en Tsunuki, experimenteert Mars Whisky met verschillende klimatologische omstandigheden en rijpingstechnieken.

Onder leiding van Master Distiller Kusano-san brengt Mars Whisky naast de core-range ook regelmatig limited editions uit, zoals de Komagatake en Tsunuki Single Malt.

Lees meer over Mars Whisky

Kavalan

Kavalan

Kavalan is een waar whiskywonder uit Taiwan. Mr. Tien-Tsai Lee, eigenaar van King Car, startte zijn whiskyproject in 2005. Destijds werd hij nog voor gek verklaard, maar vandaag de dag is Kavalan uitgegroeid tot een bekende naam in de wereld van whisky.

Met 1,2 miljoen bezoekers per jaar is de Kavalan Distillery zelfs de meest bezochte whiskydistilleerderij ter wereld. De whisky wordt gemaakt met helder en romig water uit de bronnen van Snow Mountain en de Central Mountains.

Met de expertise van masterblender Ian Chang en de invloed van wijlen dr. Jim Swan, biedt Kavalan een unieke smaakervaring met soepele, zachte en romige tonen, evenals fruitige en zoete aroma's.

 

Bedankt

Langs deze weg willen wij Chris Van Den Dijssel en Jaco Schaap (en de rest van het team van Mitra Assendorp) hartelijk bedanken voor de organisatie van dit zeer geslaagde whiskyfestival.

Spirits De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment spirits

Spirits assortiment De Monnik Dranken

Bij De Monnik Dranken hebben we een uitgebreid assortiment gedistilleerde dranken. Deze importmerken komen vanuit alle delen van de wereld.

We hebben de afgelopen jaren niet alleen onze positie als whiskyimporteur kunnen verbeteren, maar ook rum, gin, cognac en brandy behoren tot ons portfolio.

 

Lees meer over ons aanbod spirits

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top