Door naar content

Alviā€™s Drift Signature Rosé krijgt gouden medaille van Hubrecht Duijker

06 augustus 2024

Terwijl de Olympische Spelen in Parijs in volle gang zijn, wordt de Pinotage RosĆ© 2023 op het hoogste podium gehesen door Hubrecht Duijker: ā€œWat mij betreft verdient ook deze jaargang een gouden medaille. De ā€˜2023ā€™ is gewoon een heel aantrekkelijke wijn, mede dankzij de bewust vroege pluk van ongeveer 20 procent van de druiven."

De Zuid-Afrikaanse wijnen van Alviā€™s Drift zijn populair in huize Duijker. September vorig jaar proefde Hubrecht met de MCC Brut Nature een heerlijke nazomerbubbel, afgelopen maand had hij Chenin Blanc uit de 221-serie in het glas en voor de ā€˜Olympischeā€™ maand augustus stond dus de Signature RosĆ© op het programma.

Pinotage

Deze Signature RosƩ wordt gemaakt van de pinotage-druif. Dit is een typisch Zuid-Afrikaans druivenras dat in 1925 werd ontwikkeld door Abraham Izak Perold. Het is een kruising tussen pinot noir en cinsault (hermitage).

In het glas heeft de wijn een lichte, zalmroze kleur. De geur is uitnodigend met aroma's van rijpe aardbeien, kersen en frambozen, gecombineerd met subtiele bloemige tonen.

De smaak is fris en fruitig, met een goede balans tussen zoetheid en zuurgraad. De lichte tot medium body van de wijn maakt het een veelzijdige keuze, ideaal voor warme dagen en lichte maaltijden.

Hubrecht Duijker over Alviā€™s Drift Signature Rosé

Hubrecht Duijker over de wijn

Eigenlijk altijd betrouwbaar, kenmerkend Ć©n lekker! Zo heb ik al jaren de wijnen van Alviā€™s Drift ervaren, een immens Kaaps landgoed van 7000 hectare, waarvan ongeveer 420 beplant met druiven. Vandaar ook dat de wijnen van keldermeester Alvi van der Merwe bij herhaling werden bekroond.

Zo ontving de Pinotage RosƩ van 2022 vier gouden medailles. Wat mij betreft verdient ook de nieuwe jaargang goud. Want de 2023 is gewoon een heel aantrekkelijke wijn die zijn sappige frisheid mede dankt aan de bewust vroege pluk van ongeveer 20 procent van de druiven. Zijn fruit is voornamelijk dat van rode vruchten, en vanwege zijn fermheid kun je er heel goed mee tafelen.

Wijn & Spijs

Wijn & Spijs

Deze rosƩ is een uitstekende begeleider van lichte gerechten zoals salades, gegrilde kip en zeevruchten en gaat ook goed samen met zachte kazen zoals brie of geitenkaas.

Het is een wijn die perfect past bij zomerse picknicks, zonnige middagen en gezellige avonden met vrienden, familie of buren.

Een zomers barbecuegerecht met een Zuid-Afrikaans tintje, dat perfect samengaat met de Alvi's Drift Signature RosƩ is "Braai Spatchcock Chicken".

Dit gerecht is populair in Zuid-Afrika en biedt een heerlijke smaakcombinatie die de frisse en fruitige kenmerken van de rosƩ complimenteert.

Over de Signature-serie

De wijnkelder van Alviā€™s Drift Private Cellar ligt 5 km buiten de plaats Worcester aan de Breede Rivier. Rondom de kelder liggen alle wijngaarden waar Alvi 19 verschillende druivensoorten verbouwt. Alle wijnen die hij maakt, komen van druiven van de eigen wijngaarden.

Voordat Alvi in 2010 besloot zijn eigen wijn uit te brengen onder de naam Alviā€™s Drift, heeft hij veel onderzoek gedaan naar welke wijn de liefhebber op zoek is. De wijn die daaruit voortkwam is de Signature-serie geworden. Een serie wijnen met de handtekening van Alvi erop, wijnen waar hij trots op is en die in de korte tijd veel internationale aanbevelingen hebben gekregen.

Over Alvi's Drift

Alvi's Drift is gevestigd in de Breede River Valley in de Worcester-regio van Zuid-Afrika. Dit gebied dat staat bekend om zijn ideale wijnbouwomstandigheden met een mediterraan microklimaat en diverse bodemsoorten.

Het landgoed is genoemd naar een lage brug over de Breede River, gebouwd in 1928 door de oprichter Albertus Viljoen ā€œAlviā€ van der Merwe. Alvi was niet alleen een wijnmaker maar ook een beroemde rugbyspeler die de eerste try tegen de All Blacks scoorde op Afrikaanse bodem.

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

Ā 

Lees meer over ons aanbod wijnen

Ā 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ā€˜ā€™heritageā€™ā€™.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top