Door naar content

Waterford Cuvee Koffi 6 YO bekroond als beste Irish Single Malt Whiskey

26 augustus 2024

In de wereld van premium whisky’s is het behalen van een score van 97 uit 100 bij het Beverage Testing Institute (BTI) een prestatie van epische proporties. De Waterford Cuvee Koffi 6 YO heeft deze zeldzame eer bereikt, waarmee het zijn positie als de beste Irish single malt whiskey versterkt.

Deze erkenning is niet alleen een bewijs van de uitzonderlijke kwaliteit van de whiskey, maar ook van de innovatieve benadering die Waterford Distillery hanteert bij het creëren van hun unieke producten.

Innovatie en terroir

Waterford Distillery, gevestigd in het zuidoosten van Ierland, is relatief nieuw in de whiskywereld, maar heeft zich snel gevestigd als een voorloper in de industrie. De distilleerderij werd opgericht door Mark Reynier, voormalig directeur van Bruichladdich, die vastbesloten was om de principes van terroir – bekend uit de wijnproductie – toe te passen op whiskey. Terroir verwijst naar de unieke combinatie van bodem, klimaat en landbouwmethoden die de smaak en kwaliteit van een product beïnvloeden.

De Cuvee Koffi 6 YO is een perfecte belichaming van deze filosofie. Door gerst te gebruiken van specifieke boerderijen en te distilleren in kleine batches, creëert Waterford een whiskey die de unieke eigenschappen van de grond en omgeving van elke boerderij weerspiegelt. Deze aandacht voor detail en respect voor de natuurlijke ingrediënten resulteren in een ongeëvenaard product.

Waterford Cuvee Koffi 6 YO

Een meesterwerk van smaak

De Waterford Cuvee Koffi 6 YO is een zes jaar oude single malt whiskey die zorgvuldig is samengesteld om een perfecte balans van smaak en aroma te bereiken.

Het productieproces begint met de selectie van de beste gerst, afkomstig van zorgvuldig gekozen boerderijen.

Na het mouten en distilleren wordt de whiskey gerijpt in een combinatie van Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan de complexiteit en diepte van de uiteindelijke smaak.

De jury van het Beverage Testing Institute was unaniem in hun lof voor de Cuvee Koffi 6 YO.

Beverage Testing Institute

De jury prees de Cuvee Koffi 6 YO om zijn rijke en veelzijdige smaakprofiel, waarin tonen van honing, vanille, gedroogd fruit en een subtiel vleugje van specerijen samenkomen in een harmonieuze symfonie. De lange en bevredigende afdronk, gecombineerd met een zijdezachte textuur, maakt deze whiskey tot een waar genot voor de zintuigen.

Een score van 97: wat betekent het?

Het behalen van een score van 97 uit 100 bij het BTI is een opmerkelijke prestatie die slechts aan een select aantal producten is voorbehouden.

Het BTI, opgericht in 1981, is een van de meest gerespecteerde instituten voor de beoordeling van alcoholische dranken. Hun beoordelingen zijn gebaseerd op blindproeverijen door een panel van ervaren experts, wat zorgt voor een eerlijke en objectieve evaluatie.

Een score van 97 wijst op een buitengewone kwaliteit en vakmanschap. Het betekent dat de Waterford Cuvee Koffi 6 YO niet alleen uitblinkt in zijn categorie, maar ook dat het een product is dat de verwachtingen overtreft en nieuwe standaarden zet voor Irish single malt whiskey’s.

Een beloftevolle toekomst voor Waterford Whisky

Een beloftevolle toekomst

De erkenning van de Waterford Cuvee Koffi 6 YO door het Beverage Testing Institute is een mijlpaal voor Waterford Distillery en een bewijs van hun toewijding aan kwaliteit en innovatie.

Het succes van deze whiskey toont aan dat de toepassing van terroir-principes een revolutie teweeg kan brengen in de whiskyproductie.

Voor liefhebbers van premium whiskey’s biedt de Cuvee Koffi 6 YO een ongeëvenaarde ervaring die de rijkdom en diversiteit van Ierse whiskey’s benadrukt. Voor Waterford Distillery markeert deze erkenning een belangrijke stap in hun missie om de beste terroir-gedreven whiskey’s ter wereld te produceren.

Lees meer over Waterford Whisky

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top