Door naar content

Bezoek Hoogheden Kadolster bij De Monnik Dranken & Carnavalstour 2024

13 februari 2024

Ondanks het hele korte carnavalsseizoen dit jaar, werd er op vrijdag 9 februari 2024 toch weer het carnavalsweekend ingeluid met een bezoek van Stadsprins Mike & Sik Peter aan ons bedrijf.

Op deze vrijdagmiddag voor het carnavalsweekend komen de Hoogheden met groot gevolg van OCV de Kadolstermennekes een aantal uurtjes bij ons op bezoek. Ze werden ook dit jaar weer door hun vaste hofkapel “De Oln’zelse Köpperbloazers” muzikaal begeleid.

Wanneer de kapel niet speelde verzorgde Martin Ankone samen met zijn dochter Robyn de muzikale omlijsting.

Lisette de Jongh was als contactpersoon namens Grolsch uitgenodigd en van De Monnik Dranken waren Hans Olde Monnikhof, Luuk Olde Monnikhof, Bastian Nijhuis en René Seiger aanwezig.

Rosenmontag 2024 in Oldenzaal - Carnavalstour Grolsch - De Monnik Dranken

Rosenmontag

Op Rosenmontag 12 februari 2024 hebben we voor de 22e keer onze inmiddels bekende en zeer gewaardeerde “Grolsch & De Monnik Carnavalstour” gehouden. Ja in “carnavalsjaren” een heus Jubileum voor deze tour.De planning kwam dit jaar heel mooi uit, zodat het overal al gezellig druk was als we met onze kapel naar binnen trokken.

Het gezelschap bestond dit jaar uit, Lisette de Jongh, Elja Nijhuis, Erik Kottink, Eddy Nobbenhuis, Maurice Geerdink, Leon Schepers en Frank Nijenbrink (allen van Grolsch) samen met Luuk Olde Monnikhof, Hans Olde Monnikhof, Bastian Nijhuis en René Seiger (van De Monnik Dranken). Voor Frank Nijenbrink was het een soort “afscheidstour” aangezien Frank inmiddels niet meer werkzaam is bij Grolsch. Voor iedereen hing er op ons eerste adres een mooie carnavaleske slipjas klaar.

Dames Kapel Slipgevaar tijdens carnaval 2024 in Oldenzaal

Rosenmontag

Ook dit jaar werden we weer muzikaal bijgestaan door 16 dames, van Dameskapel Slipgevaar uit Ootmarsum. ’s Morgens om 10.00 uur verzamelden alle genodigden zich bij Hotel ’t Landhuis, waar we gestart zijn met koffie / thee en voldoende broodjes, om een goede bodem te leggen voor de rest van de dag.

Luuk Olde Monnikhof heeft alle gasten welkom geheten. Daarna nam Erik Kottink nog kort het woord, met een mededeling hoe verantwoord met alcohol omgegaan kan worden op zo’n dag.

Daarna kreeg een aantal personen van ons vervolgens nog een onderscheiding van de Hoogheden, Graaf Jason, Gravin Marijn en Sik Kevin, van de hier residentie houdende
C.V. “De Markloawen”.

Carnavalstour

Ook dit jaar hebben we maar liefst 12 horecarelaties van ons bezocht in Oldenzaal en omgeving. Bij elke bezochte horecagelegenheid werd een speciale “carnavals-pul” uitgereikt aan de ondernemer. We kregen weer vele enthousiaste reacties op onze bezoeken en het muzikale optreden van kapel Slipgevaar.

Collega Bastian heeft ons als bottelier, net als andere jaren, weer prima voorzien van de diverse drankjes. Deze zware taak vervult hij al jaren op een uitstekende wijze.

Het was weer een prachtige en zeer geslaagde Rosenmontag, met regelmatig een zonnestraal, zodat af en toe buiten staan ook geen straf was. We hebben weer veel plezier gehad en de band met onze horecarelaties is zeker nog intenser geworden.

We blijven gewoon doorgaan met het verenigen van het nuttige met het aangename.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top