Door naar content

Tahbilk en Hunter’s: een wereld van verschil op wijnproeverij Rijen

14 oktober 2024

Op donderdagavond 10 oktober 2024 organiseerde úw topSlijter Harry van Strien uit Rijen een wijnproeverij met de wijnen van Tahbilk uit Australië en Hunter’s uit Nieuw-Zeeland. Tijdens deze proeverij kwamen de grote verschillen tussen de wijnlanden Australië en Nieuw-Zeeland duidelijk naar voren.

Harry en Hannie van Strien hadden Robert Handjes uitgenodigd om deze wijnproeverij te begeleiden. Het werd een mooie, smaakvolle avond voor de 25 wijnliefhebbers die deze avond naar Café-Eeterij ’t Vermaeck waren gekomen. Robert liet een breed scala aan kwaliteitswijnen proeven en deze werden vergezeld door bijpassende hapjes van de chef-kok van Café-Eeterij ’t Vermaeck.

Twee wijnlanden, twee werelden

Hoewel Australië en Nieuw-Zeeland vaak in één adem worden genoemd wanneer het gaat over wijn, werd tijdens deze proeverij duidelijk hoe verschillend de wijnen uit beide landen eigenlijk zijn. Robert Handjes legde uit dat deze verschillen grotendeels worden bepaald door het klimaat en de gebruikte druivenrassen.

Australië, bekend om zijn warme en droge klimaat, brengt krachtige, volle wijnen voort, terwijl het koelere, maritieme klimaat van Nieuw-Zeeland zorgt voor frisse, elegante wijnen. Deze contrasten werden perfect geïllustreerd door de line-up van de avond, waarin wijnen van Tahbilk en Hunter’s elkaar mooi aanvulden en tegelijkertijd hun unieke karakter toonden.

De line-up:
  • Hunter's Grüner Veltliner
  • Hunter's Sauvignon Blanc
  • Hunter's Riesling
  • Tahbilk Marsanne
  • Tahbilk Roussanne Marsanne Viognier
  • Stoneburn Gewurztraminer
  • Hunter's Pinot Noir
  • Tahbilk Shiraz
  • Tahbilk Grenache Shiraz Mourvedre
  • Tahbilk Old Vines Cabernet Shiraz
Favorieten uit Marlborough en Victoria

Favorieten uit Marlborough en Victoria

Uit de line-up van de avond bleek al snel dat beide wijnhuizen veel te bieden hebben, maar toch waren er duidelijke favorieten onder de aanwezigen. Bij Hunter’s was de Sauvignon Blanc de onbetwiste winnaar.

Deze witte wijn, die wereldwijd wordt geprezen, wordt gekenmerkt door zijn levendige zuurgraad en uitgesproken aroma's van tropisch fruit.

Een verrassende tweede plaats was weggelegd voor de Grüner Veltliner. Deze wijn, nog relatief onbekend in Nieuw-Zeeland, wist door zijn frisse karakter en subtiele kruidentonen indruk te maken.

Aan de Australische zijde vielen met name de blends van Tahbilk in de smaak. De Roussanne-Marsanne-Viognier blend werd geroemd om zijn rijke, bloemige aroma’s en complexe smaken, terwijl de Grenache-Shiraz-Mourvèdre blend een perfecte balans bood tussen kracht en elegantie.

Maar het was uiteindelijk de Cabernet Shiraz ‘Old Vines’ die als absolute favoriet uit de bus kwam. Deze wijn, afkomstig van oude wijnstokken, verraste de aanwezigen met zijn diepgang, krachtige tannines en lange, verfijnde afdronk.

Veelzijdigheid

De avond in Rijen bood een mooie inkijk in de veelzijdigheid van zowel Tahbilk als Hunter’s. Terwijl de wijnen van Tahbilk de verfijning en diepgang van het Australische terroir lieten zien, benadrukten de wijnen van Hunter’s de frisse, fruitige stijl waar Nieuw-Zeeland bekend om staat.

De aanwezigen werden niet alleen meegenomen op een smaakvolle reis door twee iconische wijnhuizen, maar kregen ook een beter begrip van de onderliggende verschillen tussen de wijnlanden.

Tahbilk en Hunter’s op wijnproeverij úw topSlijter Harry van Strien uit Rijen

Bedankt

Langs deze weg willen wij Harry en Hannie van Strien en het team van Café-Eeterij ’t Vermaeck hartelijk bedanken voor het organiseren van deze wijnproeverij.

"Harry en Hannie weten precies hoe ze hun klanten een onvergetelijke avond kunnen bieden," aldus Handjes.

"Hun betrokkenheid bij de klanten en de zorgvuldige selectie van wijnen zorgen ervoor dat de proeverijen hier altijd goed bezocht worden. Ik kom hier graag terug."

En dat laatste zal al in november zijn, want dan staat er een proeverij met de Chileense wijnen van Viña Ventisquero op het programma. Het belooft opnieuw een avond te worden vol bijzondere wijnen en heerlijke hapjes!

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

aankondiging The Art of Drinks 2024

The Art of Drinks 2024

Op zondag 27 en maandag 28 oktober 2024 is het zover: The Art of Drinks keert terug voor alweer zijn vierde editie! Dit keer op een nieuwe locatie: de iconische Kromhouthal aan het IJ in Amsterdam Noord.

Dit indrukwekkende industriële pand biedt de perfecte setting voor een onvergetelijke ervaring vol bijzondere dranken, inspirerende masterclasses en levendige muziek.

Dit jaar is The Art of Drinks groter dan ooit met meer dan 1000 spirits, wijnen en bieren om te proeven. De beurs beslaat maar liefst acht verschillende areas waar producenten, importeurs en distributeurs uit de hele wereld hun mooiste producten presenteren.

Lees meer over de 4e editie van The Art of Drinks

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top