Door naar content

Jubileumfeest De Monnik Dranken bij Skik Borrels & Bites in Denekamp

28 september 2024

Op vrijdagavond 20 september 2024 hebben we voor de tweede keer dit jaar een mooie feestavond georganiseerd voor 4 jubilarissen van ons bedrijf. Het jubileum werd gevierd bij het Skik Borrels & Bites in Denekamp.

25 jaar in dienst

Dit jubileumfeest werd georganiseerd voor de volgende jubilarissen, Irna Barelds, Resi Severijn , Claudius Brummelhuis en Björn Rikkink. Allen zijn 25 jaar in dienst bij ons familiebedrijf.

De jubilarissen werden samen met hun naaste familie met een speciale auto van huis opgehaald. Op het Nicolaasplein, voor bij de ingang van Skik, wachten alle Monnik-collega’s de jubilarissen en familie op rond 20.15 uur. Daar ter plaatse zijn verschillende foto's gemaakt en is er al even een toost uitgebracht op hun jubileum.

Toespraken

Toen iedereen zich naar binnen had begeven in deze prachtige horecalocatie, hebben Hans en Luuk Olde Monnikhof de jubilarissen toegesproken en hen gefeliciteerd. Namens de personeelsvereniging heeft Wesley Bolink een kort woordje gedaan en de jubilarissen een mooie gegraveerde kruik overhandigd.

Geslaagd en gezellig feest

Na alle plichtplegingen kon het feest worden voortgezet onder muzikale begeleiding van de DJ Stef Blokhuis. De gasten konden genieten van diverse drankjes en de hele avond door werden er heerlijke tapas gerechten geserveerd. Het was een zeer geslaagd en gezellig feest.

Op dit moment zijn er 3 collega's met een dienstverband van 40 jaar of langer, 25 collega's met een dienstverband tussen de 25 en 40 jaar en 16 collega's met een dienstverband tussen de 12 ½ en 25 jaar.

Resi Severijn

Zo’n 41 jaar geleden, om precies te zijn op 24 mei 1983 kwam Resi als jongedame van 18 jaar vanuit De Lutte op de racefiets bij de Monnik Dranken (DMD) om te beginnen als administratief medewerkster aan de bekende “overkant” van de Haerbroekstraat.

Wij vonden het echt heel jammer dat ze ons na zo’n 8 ½ jaar ging verlaten om vervolgens 8 jaar de administratie te doen bij haar broer, Koertshuis Elektro in de Lutte.
Wij waren maar wat blij dat Resi op 25 oktober 1999, dus bijna 25 jaar geleden, weer bij ons op parttime basis is heringetreden. Zonder enige moeite heeft Resi de draad weer opgepakt.

In aansluiting op haar Mavo- en Havo diploma’s heeft ze in de afgelopen jaren op ons verzoek de praktijkdiploma’s Boekhouden en Handels- en Wetskennis behaald. Tot haar huidig takenpakket behoren o.a. de crediteurenadministratie en de verantwoordelijkheid voor een aantal specifieke administratieve deelgebieden.

Wat betreft haar werkzaamheden, is ze is een kei in het stellen van de juiste prioriteiten en dat wat af moet zijn is ook altijd af. Ze pakt graag nieuwe zaken op, zoekt voortvarend lastige dingen uit en staat zeker open voor innovaties.

Ook stond Resi aan de basis van ons fraaie personeelsmagazine Monnikenwerk en onze “Lief en Leed” app. Ze werkt alweer een hele tijd fulltime 40 uur per week, waarvan zo’n 80% thuis en 20% op kantoor en voelt zich daarbij heel prettig.

Wat voor werk zij ook doet, zij doet het altijd goed, met veel precisie en met plezier.
Ze is zeer betrokken bij DMD en is enthousiast over de vrijheid die ze heeft bij ons en de goede sfeer. Ze is prettig in de omgang en voor iedereen een fijne collega. Het moge duidelijk zijn dat we heel blij zijn dat ze bij ons werkt.

Namens de directie is Resi toegesproken door Hans Olde Monnikhof en ontving ze de gouden Monnik speld en een envelop met inhoud. Rick Ebbers heeft haar een mooie bos bloemen gegeven. Namens de personeelsvertegenwoordiging heeft Wesley Bolink een kort woordje gedaan en de jubilaris een mooie gegraveerde kruik overhandigd.

Later op de avond werd er nog een prachtige “speciale Resi film” vol humor gepresenteerd door haar directe collega’s van de afdeling administratie – facturering. Resi, bij deze nogmaals hartelijk dank en gefeliciteerd met jouw 25 jarig dienstverband bij De Monnik Dranken en ook met die 8 ½ jaar daarvoor en we hopen dat je nog vele jaren bij ons zult blijven.

 

 

Irna Barelds

Irna trad in dienst bij De Monnik Dranken (DMD) op 2 augustus 1999 en kwam daar de afdeling verkoop binnendienst versterken. Zij groeide in haar werk op de afdeling verkoop, was geliefd bij onze relaties en collega’s en dat resulteerde op een mooie dag in uitverkiezing tot Miss Monnik, inclusief begeleidende sjerp en bloemen. Een initiatief van haar collega’s uit het magazijn.
In 2015 werd redelijk plotseling de klantenkring en het assortiment van DMD enorm uitgebreid, waardoor de nieuwe functie databeheer in het leven geroepen werd. Irna was na 15 jaar op de afdeling verkoop wel toe aan een nieuwe uitdaging en besloot intern op de functie te solliciteren.

Na een goed gesprek werd besloten dat ze van harte welkom was, maar dan moest er wel een flink aantal uren meer gewerkt gaan worden. Dat was gelukkig geen probleem en dus verhuisde ze naar de afdeling automatisering, waar databeheer onder valt. Irna werd verantwoordelijk voor alle stamgegevens in ons ERP systeem zoals debiteuren, crediteuren en vooral artikelen.
Inmiddels wordt databeheer samen met 2 andere collega’s gedaan, maar een simpele rekensom leert dat ze minimaal 10.000 artikelnummers moet hebben aangemaakt in al die jaren en waarschijnlijk nog een flink aantal meer.

Verder werkt ze al jarenlang mee aan de totstandkoming van ons geliefde Monnik Magazine en zijn de werkzaamheden verder uitgebreid met het onderhouden van GS1-datapool, het PIM-systeem dat onze website voedt en andere data-gerelateerde zaken, die wat meer verantwoordelijkheid en kennis vereisen.

Het is ook vooral de afwisseling in de werkzaamheden die zij zo leuk vindt, vertelde ze ons. Irna doet haar werk uitstekend en met veel enthousiasme. Ze is een fijne, sociale en vriendelijke collega.

Namens de directie is Irna toegesproken door Luuk Olde Monnikhof en ontving zij de gouden Monnik speld en een envelop met inhoud. Martijn Pikkemaat heeft haar een mooie bos bloemen gegeven. Namens de personeelsvertegenwoordiging heeft Wesley Bolink een kort woordje gedaan en de jubilaris een mooie gegraveerde kruik overhandigd. Irna, bij deze nogmaals hartelijk dank en gefeliciteerd met jouw 25 jarig dienstverband bij De Monnik Dranken en we hopen dat er nog vele werkzame jaren bij ons zullen volgen.

 

Bjorn Rikkink

Na de basisschool heeft Bjorn op het Marcellinus College de richting transport & logistiek gedaan en via een korte stage heeft hij toen voor het eerst kennis gemaakt met ons bedrijf. Vervolgens heeft hij via het ROC de opleiding magazijnmedewerker en magazijn-chef met succes volbracht.

In 1998 hadden we een aantal vacatures voor magazijnmedewerkers en op 3 augustus 1998 is hij bij ons via uitzendbureau Tempo Team begonnen aan de “overkant” bij Jan Oude Wolcherink in de gedistilleerd loods. Een jaar later is hij precies 25 jaar geleden op 2 augustus 1999 bij ons in vaste dienst gekomen. In al die jaren bij ons heeft hij zich een zeer gewaardeerd allround magazijnmedewerker getoond.

Bjorn is een harde werker en zijn werkprestatie is uitstekend. Door omstandigheden werkt Bjorn vanaf 2012 voor 60% parttime bij ons. Zijn werkzaamheden bestaan o.a. uit het maken van schap-kaarten en foto’s van ons assortiment, afhandelen van afhalers en nabestellingen, opruimen en bijvullen van kantine en koffiezetapparaat en overige magazijnwerkzaamheden. Hij is een perfectionist, alles moet tot in de puntjes geregeld zijn.

Elke dag is Bjorn er met veel plezier en enthousiasme en die vrolijkheid straalt hij ook uit. Hij geeft aan blij te zijn met zijn werk en met name de afwisseling vindt hij leuk. Met al zijn collega’s kan hij het goed vinden, alhoewel ze hem af en toe ook wel snel op de kast kunnen krijgen. Hij kan dan best wel boos worden totdat hij zijn muziek hoort, dan komt alles weer goed. Muziek en met name het uitzenden van oude piraten-hits is dan ook zijn grote hobby, evenals fietsen, zijn hond en vogels, wandelen en de natuur.

Al met al zijn we heel blij dat hij bij ons werkt. Namens de directie is Bjorn toegesproken door Hans Olde Monnikhof en ontving hij de gouden Monnik speld en een envelop met inhoud. Voor zijn vriendin Wendy was er een mooie bos bloemen.

Namens de personeelsvertegenwoordiging heeft Wesley Bolink een kort woordje gedaan en de jubilaris een mooie gegraveerde kruik overhandigd. Bjorn, bij deze nogmaals hartelijk dank en gefeliciteerd met jouw 25 jarig dienstverband bij De Monnik Dranken en we hopen dat je nog vele jaren bij ons zult blijven.

 

 

Claudius Brummelhuis

Het vaste dienstverband van Claudius (Claus) bij De Monnik Dranken (DMD) begon op 1 maart 1999, nadat hij eerst een jaar lang bij ons heeft gewerkt via een uitzendbureau. Na het doorlopen en afmaken van achtereenvolgens de Mavo, een laboratoriumopleiding en de MBO levensmiddelentechnologie is hij 4 maanden gaan werken bij de Edah in Denekamp.

Na zijn succesvolle sollicitatie op onze vacature voor magazijnmedewerker is Claus op 23 jarige leeftijd bij ons begonnen in het magazijn aan de “overkant’ bij Jan Oude Wolcherink.
Direct vanaf het begin kon hij het goed met Jan vinden en eigenlijk met al zijn collega’s.

Hij is uitgegroeid tot een prima allround magazijnmedewerker met als specialisaties: Nabestellingen en afhalers. Zo’n beetje alle afhalers kent hij persoonlijk, heeft hij ook een goede band mee opgebouwd en levert hij altijd met de beste bedoelingen heel veel service. Claudius heeft een echt Monnik hart en hij doet altijd zijn uiterste best om zijn werk zo goed mogelijk te doen.

Mooi voorbeeld hiervan is zijn poging om het wereldrecord overuren in november – december te verbeteren, lang geleden. Hij is van nature vrolijk, houdt van rust en probeert de drukte te vermijden. Hij blijft altijd bezig, heeft zijn eigen rituelen en houdt niet echt van veranderingen. Ook is hij super behulpzaam. Elke vrijdag en op de zaterdagmorgen op het werk regelt hij broodjes voor zijn collega’s in het magazijn, ook als hij er zelf niet is vanwege een vrije dag of vakantie.

Hij doet graag dingen op een andere, vaak hele creatieve en onderscheidende wijze. Voorbeelden daarvan zijn o.a. de stroopwafelkraam op zijn verjaardag, zijn deelname in verschillende outfits tijdens carnavals optochten en zijn immer originele kerst- en nieuwjaarswensen. Zijn grote hobby is het wielrennen. Jaarlijks fietst hij zo’n 15 á 20 duizend kilometers, waardoor hij fysiek in prima vorm verkeert. Na met onze vrachtauto mee te hebben gereden, is hij zo ook een keer terug gefietst vanuit Alkmaar en vanuit Maastricht. Zijn slogan “gemak kun je kopen” is wereldberoemd binnen DMD en in dat verband gaat Claudius regelmatig met een groepje collega’s gezellig Döner eten.

Claus is soms een tikkeltje eigenzinnig, maar altijd positief, heel sociaal en bovenal een fijne Monnik- collega met het hart op de juiste plek. We zijn blij dat hij bij ons werkt.

Namens de directie is Claudius toegesproken door Luuk Olde Monnikhof en ontving hij de gouden Monnik speld, een envelop met inhoud en een mooie bos bloemen. Namens de personeelsvertegenwoordiging heeft Wesley Bolink een kort woordje gedaan en de jubilaris een mooie gegraveerde kruik overhandigd. Claudius, bij deze nogmaals hartelijk dank en gefeliciteerd met jouw 25 jarig dienstverband bij De Monnik Dranken en we spreken de hoop uit dat je nog vele jaren bij ons blijft werken.

 

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top