Alles over brandy
Brandy is een sterke drank die wordt gemaakt van druiven. Eeuwen geleden dronken Nederlandse zeevaarders brandewijn als noodoplossing. Het distilleren van wijn voorkwam namelijk dat het zou bederven.
Het proces van brandy
Dit distillaat ondergaat een rijping in eikenhouten vaten, waardoor de drank kan rusten en de smaak zich verder ontplooit. Het eindresultaat is afhankelijk van de druivensoort, rijpingstijd, soorten vaten en extra ingrediënten die worden toegevoegd. Het alcoholpercentage van brandy varieert van 35 tot 60%.
Benaming
Deze drank is een distillaat van wijn, maar in grote lijnen heeft het dezelfde eigenschappen als cognac. Brandy wordt vaak ook wel Spaanse cognac genoemd. De naam cognac heeft echter geografische restricties, waardoor de naam brandy gebruikt wordt voor soorten die niet in deze cognacstreek geproduceerd worden.
Brandy is Engels voor Brandewijn, wat ook wel gebrande wijn betekent. In Duitsland wordt Brandy als 'Weinbrand' of 'Kirschwasser' op de markt gebracht.
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat wij doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan klaar voor u.