Door naar content
CARLOS I Amontillado Brandy de Jerez Solera Gran Reserva

Over dit product

Een harmonieuze combinatie van complexe zoute en minerale tonen, verweven met nootachtige hints, die een zijdeachtige en elegante finish onthullen.

Proefnotities:
Kleur: Amber, met groenachtige reflecties.
Neus: Doet denken aan edel hout, mahonie, met zout en minerale tonen, onmiskenbare hints van een hele oude amontillado, hazelnoten, walnoten en geroosterde kastanjes.
Smaak: Zowel zijdeachtig als droog met een na effect die doet denken aan amandel en hazelnoot.
Afdronk: Zijdezacht en elegant.

EXTRA WEBSITE: www.carlosbrandy.com

Het begon allemaal zo'n 240 jaar geleden toen een pionierende Engelse koopman uit Exeter genaamd Thomas Osborne verhuisde naar het Spaanse Cadiz om een handelsbedrijf te starten in met name wijn . In dit tijdperk werd het merk Osborne bekend mede doordat Thomas Osborne twee premium sherry vaten wist te verkopen in 1845 aan de "royal family". Sherry is de bakermat voor het succes van het merk Osborne. De versterkte wijn met de Spaanse stier op het etiket is tot op de dag van vandaag dan ook nog steeds het paradepaardje van de familie.

Maar we mogen zeker niet voorbijgaan aan de uitstekende Port van dit merk en niet te vergeten de brandy.

Osborne produceert uitstekende Port. Voor de Ports van hen worden bekende Port druiven gebruikt als Touriga Nacional, Touriga Francesca, Tinta Roriz, Tinta Amarela, Tinta Barroca, Malvasia Fina , Codega en Gouveio afkomstig uit de Douro Vallei. De wijnen worden gebotteld in de bekende havenstad Vilanova de Gaia, vlakbij de stad Porto. De naam Osborne op de fles garandeert een uitstekende kwaliteit Port.

Land van herkomst Spanje Alcohol 40.3 Subgroep Brandy
Producent Bodegas Osborne Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top