Door naar content
CARLOS I 1520 Brandy de Jerez -Solera Gran Reserva

Over dit product

Carlos I Brandy 1520 is een unieke en gelimiteerde brandy, handgemaakt door master blender Ignacio Lozano. Verschillende smaken en nuances van de Solera Gran Reserva Carlos I, Gran Reserva Marqués de Domecq en Gran Reserva Gran Capitán komen meesterlijk samen om een geweldige Brandy de Jerez te vormen met intense aroma's van oud hout en fijne kruidige tonen. Het cijfer 1520 is een ode aan het jaar dat Carlos I keizer werd van het Heilige Romaans / Germaanse rijk. 

Het maken van de Osborne brandy's is een traditie die doorgegeven wordt van generatie op generatie, het betreft een combinatie van wetenschap, kunst en ervaring. Deze facetten garanderen een brandy van constante kwaliteit die faam heeft gemaakt, ver buiten het beschermde regionale herkomstgebied, D.O. Jerez. Een brandy mag de beschermde herkomstbenaming D.O. Jerez voeren op het moment dat de "aging" van de eau-de-vie heeft plaatsgevonden binnen de grenzen van Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa Maria en Sanlucar de Barrameda.

Proefnotities:
Kleur: Donker mahonie
Neus: Intens en complex. Eerst tonen van oud hout door de extreem oude Soleras waarin de brandy heeft gelegen. Daarna veranderen deze tonen langzaam in gedroogd fruit en licht kruidige tonen.
Smaak: Het profiel is droog, wat de aanwezigheid van oud hout en kruiden bevestigd. Samen met tonen van gedroogd fruit, blijven deze smaken nog lang aanwezig. 

Het begon allemaal zo'n 240 jaar geleden toen een pionierende Engelse koopman uit Exeter genaamd Thomas Osborne verhuisde naar het Spaanse Cadiz om een handelsbedrijf te starten in met name wijn . In dit tijdperk werd het merk Osborne bekend mede doordat Thomas Osborne twee premium sherry vaten wist te verkopen in 1845 aan de "royal family". Sherry is de bakermat voor het succes van het merk Osborne. De versterkte wijn met de Spaanse stier op het etiket is tot op de dag van vandaag dan ook nog steeds het paradepaardje van de familie.

Maar we mogen zeker niet voorbijgaan aan de uitstekende Port van dit merk en niet te vergeten de brandy.

Osborne produceert uitstekende Port. Voor de Ports van hen worden bekende Port druiven gebruikt als Touriga Nacional, Touriga Francesca, Tinta Roriz, Tinta Amarela, Tinta Barroca, Malvasia Fina , Codega en Gouveio afkomstig uit de Douro Vallei. De wijnen worden gebotteld in de bekende havenstad Vilanova de Gaia, vlakbij de stad Porto. De naam Osborne op de fles garandeert een uitstekende kwaliteit Port.

Land van herkomst Spanje Appellation Jerez Groep Gedistilleerd Kleur Mahonie
Producent Bodegas Osborne Alcohol 41.1 Subgroep Brandy

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top