Over dit product
Anis del Mono, oftewel anijs van de aap, is een zeer populaire anijsdrank uit Spanje. De natuurlijke zaden van anijs en andere aromatische planten worden gedistilleerd in koperen ketels om essentiële oliën te krijgen die, samen met rietsuiker, gedemineraliseerd water en de beste neutrale alcohol, deze mooie en heldere anijsdrank vormgeven. Na de distillatie wordt de drank voorzichtig geroerd en na 72 uur rust gefiltreerd en gebotteld.
Proefnotities:
Kleur: Kleurloos, transparant en helder.
Neus: Intens en vol aroma's van verse anijs.
Smaak: Zoet en volhardend.
Afdronk: Lang en vol.
Perfect Serve:
Drink deze zoete versie van Anis del Mono eens met water en ijs om een Palomita te creëren, een typisch drankje uit Levante, Spanje. Ook 's winters is deze heerlijke anijsdrank een goede toevoeging bij een goede koffie of espresso.
Extra websitevermelding: www.anisdelmono.es
Het begon allemaal zo'n 240 jaar geleden toen een pionierende Engelse koopman uit Exeter genaamd Thomas Osborne verhuisde naar het Spaanse Cadiz om een handelsbedrijf te starten in met name wijn . In dit tijdperk werd het merk Osborne bekend mede doordat Thomas Osborne twee premium sherry vaten wist te verkopen in 1845 aan de "royal family". Sherry is de bakermat voor het succes van het merk Osborne. De versterkte wijn met de Spaanse stier op het etiket is tot op de dag van vandaag dan ook nog steeds het paradepaardje van de familie.
Maar we mogen zeker niet voorbijgaan aan de uitstekende Port van dit merk en niet te vergeten de brandy.
Osborne produceert uitstekende Port. Voor de Ports van hen worden bekende Port druiven gebruikt als Touriga Nacional, Touriga Francesca, Tinta Roriz, Tinta Amarela, Tinta Barroca, Malvasia Fina , Codega en Gouveio afkomstig uit de Douro Vallei. De wijnen worden gebotteld in de bekende havenstad Vilanova de Gaia, vlakbij de stad Porto. De naam Osborne op de fles garandeert een uitstekende kwaliteit Port.
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.