Door naar content

Alles over brandy

Brandy is een sterke drank die wordt gemaakt van druiven. Eeuwen geleden dronken Nederlandse zeevaarders brandewijn als noodoplossing. Het distilleren van wijn voorkwam namelijk dat het zou bederven. 

Het proces van brandy 

Dit distillaat ondergaat een rijping in eikenhouten vaten, waardoor de drank kan rusten en de smaak zich verder ontplooit. Het eindresultaat is afhankelijk van de druivensoort, rijpingstijd, soorten vaten en extra ingrediënten die worden toegevoegd. Het alcoholpercentage van brandy varieert van 35 tot 60%.  

Benaming

Deze drank is een distillaat van wijn, maar in grote lijnen heeft het dezelfde eigenschappen als cognac. Brandy wordt vaak ook wel Spaanse cognac genoemd. De naam cognac heeft echter geografische restricties, waardoor de naam brandy gebruikt wordt voor soorten die niet in deze cognacstreek geproduceerd worden.

Brandy is Engels voor Brandewijn, wat ook wel gebrande wijn betekent. In Duitsland wordt Brandy als 'Weinbrand' of 'Kirschwasser' op de markt gebracht.

 

 

Floor
Neem contact op met onze brandy-specialist Floor

Festivals & Beurzen

Whisky & Rum aan Zee
07 & 08 okt 2022

Whisky & Rum aan Zee

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober 2022 vindt de 16e editie van Whisky & Rum aan Zee - IJmuiden plaats. Ruim 40 standhouders laten je deze editie kennis maken met meer dan 600 soorten rum, bourbon en whisky.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan klaar voor u.

Back to top