Door naar content
ANDELUNA 1300 Chardonnay

Over deze wijn

De druiven komen van het eigen wijngoed, van wijngaarden op 1.300 m hoogte. Kenmerkend hier is het grote verschil tussen dag- en nachttemperatuur. De trossen rijpen zo veel geleidelijker en het fruit behoudt al zijn aroma’s.

Er wordt alleen druppelsgewijs geïrrigeerd en de opbrengst per hectare wordt beperkt tot ca. 70-75 hl. Voorafgaand aan de vergisting worden de trossen met de hand geselecteerd.

Bleek olijfgroen van kleur.

Intens en expressief van geur, met aroma’s van ananas en peer. Daarbij een elegante florale toon.

In de mond is rond en fruitig; de vruchtenzuren houden de wijn fris tot in de heerljke afdronk.

Over het wijnhuis Andeluna Cellars

Te midden van grote en mega-grote wijnbedrijven in de wijnstreek van Mendoza, is Andeluna een kleine parel, een schitterende briljant. Bij het dorpje Gualtallery, bij Tupungato, op een hoogte van meer dan 1.300 m boven zeeniveau, tussen de glooiende hellingen aan de voet van de Andes ligt dit prachtige wijngoed. Tupungato wordt in Argentinië algemeen erkend als één van de beste gebieden voor het produceren van kwaliteitswijnen. Alle druiven komen van het eigen, ca. 80 ha metende wijngoed.

Andeluna, is “estate bottled wine”, een “domaine”, zoals ze het in Frankrijk zouden noemen. Daarnaast is er een eigen restaurant, waar de bezoekers de wijnen kunnen ontdekken in combinatie met verrukkelijke gerechten, bereid van lokale producten.

Andeluna maakt een aantal uitzonderlijke, kostbare topwijnen, die onder de naam Pasionado op de markt worden gebracht. Deze wijnen behoren tot het allerbeste dat Argentinië voortbrengt. Vanzelfsprekend is er een Malbec Pasionado, maar ook de Cabernet Franc en de Cuatro Cepas (een assemblage van Malbec, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc) mogen niet onvermeld blijven.

Daarnaast is er de Altitud-reeks, wijnen met een uitgesproken 'terroir' karakter, de 1300-reeks, in het middensegment en twee heel betaalbare wijnen voor dagelijkse consumptie onder de naam 'Raices'.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Argentinie Druiven Chardonnay Jaargang 2022 Serveertemperatuur 9 - 10 °C Houtlagering Geen Groep Wijnen Gerechten Salades, zachte kazen, lichte pasta's, gegrilde visgerechten.
Wijnhuis Andeluna Cellars Appellation Uco Valley, Mendoza Alcohol 13.0 Smaak Fruitig Subgroep Witte wijn Kleur Wit

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top