Over deze wijn
De druiven komen van het eigen wijngoed, van wijngaarden op 1.300 m hoogte. Kenmerkend hier is het grote verschil tussen dag- en nachttemperatuur. De trossen rijpen zo veel geleidelijker en het fruit behoudt al zijn aroma’s.
Er wordt alleen druppelsgewijs geïrrigeerd en de opbrengst per hectare wordt beperkt tot ca. 70-75 hl. Voorafgaand aan de vergisting worden de trossen met de hand geselecteerd.
Bleekgeel en opmerkelijk transparant.
Intens aroma van maracuja (gele passievrucht), met tonen van tomatenblad, mint en tijm.
Heerlijk fris en complex in de mond, mineraal, met een mooie balans.
Over het wijnhuis Andeluna Cellars
Te midden van grote en mega-grote wijnbedrijven in de wijnstreek van Mendoza, is Andeluna een kleine parel, een schitterende briljant. Bij het dorpje Gualtallery, bij Tupungato, op een hoogte van meer dan 1.300 m boven zeeniveau, tussen de glooiende hellingen aan de voet van de Andes ligt dit prachtige wijngoed. Tupungato wordt in Argentinië algemeen erkend als één van de beste gebieden voor het produceren van kwaliteitswijnen. Alle druiven komen van het eigen, ca. 80 ha metende wijngoed.
Andeluna, is “estate bottled wine”, een “domaine”, zoals ze het in Frankrijk zouden noemen. Daarnaast is er een eigen restaurant, waar de bezoekers de wijnen kunnen ontdekken in combinatie met verrukkelijke gerechten, bereid van lokale producten.
Andeluna maakt een aantal uitzonderlijke, kostbare topwijnen, die onder de naam Pasionado op de markt worden gebracht. Deze wijnen behoren tot het allerbeste dat Argentinië voortbrengt. Vanzelfsprekend is er een Malbec Pasionado, maar ook de Cabernet Franc en de Cuatro Cepas (een assemblage van Malbec, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc) mogen niet onvermeld blijven.
Daarnaast is er de Altitud-reeks, wijnen met een uitgesproken 'terroir' karakter, de 1300-reeks, in het middensegment en twee heel betaalbare wijnen voor dagelijkse consumptie onder de naam 'Raices'.
Meer informatie over het wijnhuis
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.