Door naar content
ANDELUNA 1300 Sauvignon blanc

Over deze wijn

De druiven komen van het eigen wijngoed, van wijngaarden op 1.300 m hoogte. Kenmerkend hier is het grote verschil tussen dag- en nachttemperatuur. De trossen rijpen zo veel geleidelijker en het fruit behoudt al zijn aroma’s.

Er wordt alleen druppelsgewijs geïrrigeerd en de opbrengst per hectare wordt beperkt tot ca. 70-75 hl. Voorafgaand aan de vergisting worden de trossen met de hand geselecteerd.

Bleekgeel en opmerkelijk transparant.

Intens aroma van maracuja (gele passievrucht), met tonen van tomatenblad, mint en tijm.

Heerlijk fris en complex in de mond, mineraal, met een mooie balans.

Over het wijnhuis Andeluna Cellars

Te midden van grote en mega-grote wijnbedrijven in de wijnstreek van Mendoza, is Andeluna een kleine parel, een schitterende briljant. Bij het dorpje Gualtallery, bij Tupungato, op een hoogte van meer dan 1.300 m boven zeeniveau, tussen de glooiende hellingen aan de voet van de Andes ligt dit prachtige wijngoed. Tupungato wordt in Argentinië algemeen erkend als één van de beste gebieden voor het produceren van kwaliteitswijnen. Alle druiven komen van het eigen, ca. 80 ha metende wijngoed.

Andeluna, is “estate bottled wine”, een “domaine”, zoals ze het in Frankrijk zouden noemen. Daarnaast is er een eigen restaurant, waar de bezoekers de wijnen kunnen ontdekken in combinatie met verrukkelijke gerechten, bereid van lokale producten.

Andeluna maakt een aantal uitzonderlijke, kostbare topwijnen, die onder de naam Pasionado op de markt worden gebracht. Deze wijnen behoren tot het allerbeste dat Argentinië voortbrengt. Vanzelfsprekend is er een Malbec Pasionado, maar ook de Cabernet Franc en de Cuatro Cepas (een assemblage van Malbec, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc) mogen niet onvermeld blijven.

Daarnaast is er de Altitud-reeks, wijnen met een uitgesproken 'terroir' karakter, de 1300-reeks, in het middensegment en twee heel betaalbare wijnen voor dagelijkse consumptie onder de naam 'Raices'.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Argentinie Druiven Sauvignon Blanc Jaargang 2023 Serveertemperatuur 9 - 11 °C Houtlagering Geen Groep Wijnen Gerechten Salades, lichte visgerechten, asperges.
Wijnhuis Andeluna Cellars Appellation Uco Valley, Mendoza Alcohol 13.5 Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Horecava
08 jan 2024 - 11 jan 2024

Horecava

Van maandag 8 januari 2024 tot en met donderdag 11 januari 2024 vindt de nieuwe editie van Horecava plaats in RAI Amsterdam.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top