Door naar content
ANDELUNA 1300 Merlot

Over deze wijn

De druiven komen van het eigen wijngoed, van wijngaarden op 1.300 m hoogte. Kenmerkend hier is het grote verschil tussen dag- en nachttemperatuur. De trossen rijpen zo veel geleidelijker en het fruit behoudt al zijn aroma’s.

Er wordt alleen druppelsgewijs geïrrigeerd en de opbrengst per hectare wordt beperkt tot ca. 60-65 hl. Voorafgaand aan de vergisting worden de trossen met de hand geselecteerd.

Dieprood van kleur met een purperen weerschijn.

In de geur florale tonen (rozen), subtiele nuances van nootmuskaat en geurige kruiden als oregano.

In de mond valt de heel zachte tannine op, waardoor de wijn rond en aangenaam vol overkomt, met een heel plezierige afdronk.

Over het wijnhuis Andeluna Cellars

Te midden van grote en mega-grote wijnbedrijven in de wijnstreek van Mendoza, is Andeluna een kleine parel, een schitterende briljant. Bij het dorpje Gualtallery, bij Tupungato, op een hoogte van meer dan 1.300 m boven zeeniveau, tussen de glooiende hellingen aan de voet van de Andes ligt dit prachtige wijngoed. Tupungato wordt in Argentinië algemeen erkend als één van de beste gebieden voor het produceren van kwaliteitswijnen. Alle druiven komen van het eigen, ca. 80 ha metende wijngoed.

Andeluna, is “estate bottled wine”, een “domaine”, zoals ze het in Frankrijk zouden noemen. Daarnaast is er een eigen restaurant, waar de bezoekers de wijnen kunnen ontdekken in combinatie met verrukkelijke gerechten, bereid van lokale producten.

Andeluna maakt een aantal uitzonderlijke, kostbare topwijnen, die onder de naam Pasionado op de markt worden gebracht. Deze wijnen behoren tot het allerbeste dat Argentinië voortbrengt. Vanzelfsprekend is er een Malbec Pasionado, maar ook de Cabernet Franc en de Cuatro Cepas (een assemblage van Malbec, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc) mogen niet onvermeld blijven.

Daarnaast is er de Altitud-reeks, wijnen met een uitgesproken 'terroir' karakter, de 1300-reeks, in het middensegment en twee heel betaalbare wijnen voor dagelijkse consumptie onder de naam 'Raices'.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Argentinie Druiven Merlot Jaargang 2021 Serveertemperatuur 16°C Houtlagering Geen Groep Wijnen Gerechten Argentijnse steak, rijke pasta, stoofschotel.
Wijnhuis Andeluna Cellars Appellation Uco Valley, Mendoza Alcohol 15.0 Smaak Soepel Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top