Door naar content
ANDELUNA 1300 Cabernet Sauvignon

Over deze wijn

De druiven komen van het eigen wijngoed, van wijngaarden op 1.300 m hoogte. Kenmerkend hier is het grote verschil tussen dag- en nachttemperatuur. De trossen rijpen zo veel geleidelijker en het fruit behoudt al zijn aroma’s.

Er wordt alleen druppelsgewijs geïrrigeerd en de opbrengst per hectare wordt beperkt tot ca. 60-65 hl. Voorafgaand aan de vergisting worden de trossen met de hand geselecteerd.

Intens robijnrood van kleur met violet tonen.

Aroma's van rode rijpe pepers, witte peper, kruidnagel en rood fruit. Tonen van tabak en chocolade.

Een prachtig evenwicht tussen tannine en fruit, veel body. Een heerlijk kruidige toon op de afdronk.

Over het wijnhuis Andeluna Cellars

Te midden van grote en mega-grote wijnbedrijven in de wijnstreek van Mendoza, is Andeluna een kleine parel, een schitterende briljant. Bij het dorpje Gualtallery, bij Tupugato, op een hoogte van meer dan 1.300 m boven zeeniveau, tussen de glooiende hellingen aan de voet van de Andes ligt dit prachtige wijngoed. Tupungato wordt in Argentinië algemeen erkend als een van de beste gebieden voor het produceren van kwaliteitswijnen. Alle druiven komen van het eigen, ca. 80 ha metende wijngoed.

Andeluna is “estate bottled wine”, een “domaine”, zoals ze het in Frankrijk zouden noemen. Daarnaast is er een eigen restaurant, waar de bezoekers de wijnen kunnen ontdekken in combinatie met verrukkelijke gerechten, bereid van lokale producten. Hun Pasionado-wijnen behoren tot het allerbeste dat Argentinië voortbrengt.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Argentinie Druiven Cabernet sauvignon Jaargang 2023 Serveertemperatuur 16°C Houtlagering 3 maanden Frans eiken Groep Wijnen Gerechten Pasta, rundvlees, lamsvlees.
Wijnhuis Andeluna Cellars Appellation Uco Valley, Mendoza Alcohol 14.0 Smaak Kruidig Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Horecava 2025
13 jan 2025 - 16 jan 2025

Horecava 2025

Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top