Door naar content

Over deze wijn

De druiven komen van het eigen wijngoed, van wijngaarden op 1.300 m hoogte. Kenmerkend hier is het grote verschil tussen dag- en nachttemperatuur. De trossen rijpen zo vel geleidelijker en het fruit behoudt al zijn aroma’s.

Er wordt alleen druppelsgewijs geïrrigeerd. In de percelen die worden gebruikt voor de 1300 Chardonnay wordt de opbrengst beperkt tot slechts 50-55 hl/ha. Voorafgaand aan de vergisting worden de trossen met de hand geselecteerd. De helft van de most wordt op 2e jaars barriques van Frans eikenhout vergist.

Fraai goudgeel van kleur met een groen weerschijn.

Intense aroma's van tropisch fruit, citrus, kokos, noten en een vleugje vanille.

Een complexe wijn met een uitstekende balans tussen frisheid en body.

Over het wijnhuis Andeluna Cellars

Te midden van grote en mega-grote wijnbedrijven in de wijnstreek van Mendoza, is Andeluna een kleine parel, een schitterende briljant. Bij het dorpje Gualtallery, bij Tupugato, op een hoogte van meer dan 1.300 m boven zeeniveau, tussen de glooiende hellingen aan de voet van de Andes ligt dit prachtige wijngoed. Tupungato wordt in Argentinië algemeen erkend als een van de beste gebieden voor het produceren van kwaliteitswijnen. Alle druiven komen van het eigen, ca. 80 ha metende wijngoed.

Andeluna is “estate bottled wine”, een “domaine”, zoals ze het in Frankrijk zouden noemen. Daarnaast is er een eigen restaurant, waar de bezoekers de wijnen kunnen ontdekken in combinatie met verrukkelijke gerechten, bereid van lokale producten. Hun Pasionado-wijnen behoren tot het allerbeste dat Argentinië voortbrengt.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Argentinie Druiven Chardonnay Appellation Tupungato Mendoza Alcohol 14.0 Smaak Stevig Subgroep Witte wijn Kleur Wit
Wijnhuis Andeluna Cellars Jaargang 2018 Serveertemperatuur 9 °C Houtlagering 3-6 maanden op Frans eiken Groep Wijnen Gerechten Stevige visgerechten.

Ervaar onze wijnen zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top