Door naar content

Over deze wijn

De druiven komen van het eigen wijngoed, van wijngaarden op 1.300 m hoogte. Kenmerkend hier is het grote verschil tussen dag- en nachttemperatuur. De trossen rijpen zo veel geleidelijker en het fruit behoudt al zijn aroma’s.

De opbrengst is zeer laag: slecht va. 30 hl/ha. De druiven voor deze wijn worden met de hand geoogst, bij het aanbreken van de dag, wanneer schil en pitjes volmaakt rijp zijn, doorgaans medio april. En dan volgt een handmatige selectie, druif voor druif. Elk druivenras wordt apart gevinivieerd.

Zeer diep van kleur, purper met donkerode reflecties.

Veel geur: aroma’s van zwart fruit in combinatie met specerijen, tuinkruiden en florale tonen.

Tonen van pruimen, framboos en vanille vormen het smaakpallet. Geconcentreerde zijdezachte tannine en afdronk. Zeer complex en zeer compleet.

Over het wijnhuis Andeluna Cellars

Te midden van grote en mega-grote wijnbedrijven in de wijnstreek van Mendoza, is Andeluna een kleine parel, een schitterende briljant. Bij het dorpje Gualtallery, bij Tupugato, op een hoogte van meer dan 1.300 m boven zeeniveau, tussen de glooiende hellingen aan de voet van de Andes ligt dit prachtige wijngoed. Tupungato wordt in Argentinië algemeen erkend als een van de beste gebieden voor het produceren van kwaliteitswijnen. Alle druiven komen van het eigen, ca. 80 ha metende wijngoed.

Andeluna is “estate bottled wine”, een “domaine”, zoals ze het in Frankrijk zouden noemen. Daarnaast is er een eigen restaurant, waar de bezoekers de wijnen kunnen ontdekken in combinatie met verrukkelijke gerechten, bereid van lokale producten. Hun Pasionado-wijnen behoren tot het allerbeste dat Argentinië voortbrengt.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Argentinie Druiven Malbec Appellation Mendoza Alcohol 15.0 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Andeluna Cellars Jaargang 2014 Serveertemperatuur 16°C Houtlagering 50% rijpt 12 mnd op frans eiken w.v. 50-60% nieuw Groep Wijnen Gerechten Gegrild rund, lamsvlees, stoofpot.

Ervaar onze wijnen zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top