Door naar content
BENGUELA COVE Estate Collage Red Blend Magnum 1,50 ltr

Over deze wijn

Afkomstig van hellingen op het zuidoosten en zuidwesten met een bodem van verweerde schalie en ijzerhoudend lateriet; bevat een hoog gehalte aan kalk.

De trossen werden met de hand geoogst en druif voor druif uitgeselecteerd. De verschillende druivenrassen en percelen werden elk apart gevinifieerd en opgevoed om ervoor te zorgen dat voor elke component van de blend een optimaal resultaat werd bereikt. Daarna werd elke vat apart geproefd en alleen de beste werden geselecteerd voor de uiteindelijke blend.

Diep van kleur.

Rijk aan aroma’s van pruimen, marsepein en zoethout verpakt in koele nuances van tabaksblad, ceder en gedroogde kruiden. Het aanvankelijk mannelijke karakter van deze wijn wordt verzacht door de levendige tonen van viooltjes, zodat er een klassiek, veelzijdig geheel ontstaat.

Hecht doortimmerd qua rijpe tannine biedt de smaak veel fruit en doet je naar meer verlangen. Een wijn met diepte en complexiteit.

Over het wijnhuis Benguela Cove

Direct aan de Atlantische Oceaan ligt een rustige lagune, aan de monding van de Bot rivier. Daar, op de oostelijke oever, net ten noorden van het plaatsje Fisherhaven, ligt het wijngoed van Benguela Cove, met 62 ha aan wijngaarden. In 2013 kocht Penny Streeter OBE de op dat moment wat kwijnende wijngaarden en maakte er een buitengewoon succesvol wijngoed van. Daarnaast maakte zij er ook een succesvolle plek voor wijntoerisme van.

Op slecht 2,7 m boven zeeniveau is dit een uitgesproken koel terroir: de overheersend zuidoosten zeebries wordt verkoeld door de Benguela-stroom, die vanuit de zuidelijke Atlantische oceaan komt. Dat maakt dit stukje van Zuid-Afrika uniek qua wijnbouw: de rijpende druiven koelen ’s nachts flink af, er is meer dan voldoende neerslag en de rijping duurt hier lang, wat borg staat voor perfect frisse en heel verfijnde wijnen.

Intussen heeft Penny Streeter, met hulp van haar gelauwerde Zuid-Afrikaanse wijnmaker Johann Fourie, haar visie en opgedane ervaring ook gebruikt voor het opzetten van een tweetal wijngaarden in Sussex, in het zuiden van Engeland.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Zuid-Afrika Druiven Cabernet sauvignonPetit VerdotMerlotMalbecCabernet franc Jaargang 2018 Serveertemperatuur 14 -16Β°C Houtlagering 18 maanden op Frans eikenhout, w.v. 45% nieuw Groep Wijnen Kleur Rood
Wijnhuis Benguela Cove Appellation Walker Bay Alcohol 14.0 Smaak Stevig Gerechten

Gerookt vlees, osso bucco , in eendenvet gegrilde groenten, chocolade lava cake.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top