Over deze wijn
Afkomstig van hellingen op het zuiden en zuidwesten met een bodem van verweerde schalie, klei en ijzerhoudend lateriet
Selectie tros voor tros en druif voor druif. Vier dagen koude schilweking, vergisting Van ongekneusde druiven en 10% hele trossen; tweemaal per dag werd de hoed ondergeduwd in de gistende most. Na persing en statische klaring werd de jonge wijn overgestoken op vaten, waar de appel-melkzure vergisting plaatsvond.
Helder rood.
Een rijk palet aan aroma’s, waaronder pruimen, moerbeien, viooltjes en chocolade, met een koel en aards randje van venkel en gedroogde oregano.
In de mond volop lagen met fruit en complexe smaaknuances. Het fruit krijgt tegenwicht van de umami. Turks fruit en koekkruiden verpakt in zachte, romige tannine met een vleugje viooltjes. Stoer van smaak maar met de finesse die zo kenmerkend is voor Pinot Noir.
Over het wijnhuis Benguela Cove
Direct aan de Atlantische Oceaan ligt een rustige lagune, aan de monding van de Bot rivier. Daar, op de oostelijke oever, net ten noorden van het plaatsje Fisherhaven, ligt het wijngoed van Benguela Cove, met 62 ha aan wijngaarden. In 2013 kocht Penny Streeter OBE de op dat moment wat kwijnende wijngaarden en maakte er een buitengewoon succesvol wijngoed van. Daarnaast maakte zij er ook een succesvolle plek voor wijntoerisme van.
Op slecht 2,7 m boven zeeniveau is dit een uitgesproken koel terroir: de overheersend zuidoosten zeebries wordt verkoeld door de Benguela-stroom, die vanuit de zuidelijke Atlantische oceaan komt. Dat maakt dit stukje van Zuid-Afrika uniek qua wijnbouw: de rijpende druiven koelen ’s nachts flink af, er is meer dan voldoende neerslag en de rijping duurt hier lang, wat borg staat voor perfect frisse en heel verfijnde wijnen.
Intussen heeft Penny Streeter, met hulp van haar gelauwerde Zuid-Afrikaanse wijnmaker Johann Fourie, haar visie en opgedane ervaring ook gebruikt voor het opzetten van een tweetal wijngaarden in Sussex, in het zuiden van Engeland.
Meer informatie over het wijnhuis
Kan met zowel hartige als zoete gerechten. Carpaccio van springbok met een balsamico dressing, lasagna met aubergines, truffels van witte chocolade.
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.