Over deze wijn
De druiven worden met de hand geplukt, de syrah-druiven worden wat vroeg geplukt voor de frisheid. De druivensoorten worden gezamenlijk en in hele trossen geperst. Alleen het vrij aflopende sap wordt vergist, op lage temperatuur met geselecteerde gisten.
Het resultaat is een rosé, waarin de klasse en balans van een Provence-rosé is terug te vinden, maar ook elegantie en frisheid, wat de essentie van cool-climate wijnen is. De syrah voegt body en rood fruit toe, de sauvignon blanc zorgt voor spanning, tonen van bloemen en steenfruit en de onderscheidende zuren.
De kleur is mooi lichtroze, en in de neus een prachtige en complexe combinatie van fruitige en bloemige aroma's. Granaatappel, iets snoeperigs, rode appel, tonen van aardbei en watermeloen.
Over het wijnhuis Benguela Cove
Direct aan de Atlantische Oceaan ligt een rustige lagune, aan de monding van de Bot rivier. Daar, op de oostelijke oever, net ten noorden van het plaatsje Fisherhaven, ligt het wijngoed van Benguela Cove, met 62 ha aan wijngaarden. In 2013 kocht Penny Streeter OBE de op dat moment wat kwijnende wijngaarden en maakte er een buitengewoon succesvol wijngoed van. Daarnaast maakte zij er ook een succesvolle plek voor wijntoerisme van.
Op slecht 2,7 m boven zeeniveau is dit een uitgesproken koel terroir: de overheersend zuidoosten zeebries wordt verkoeld door de Benguela-stroom, die vanuit de zuidelijke Atlantische oceaan komt. Dat maakt dit stukje van Zuid-Afrika uniek qua wijnbouw: de rijpende druiven koelen ’s nachts flink af, er is meer dan voldoende neerslag en de rijping duurt hier lang, wat borg staat voor perfect frisse en heel verfijnde wijnen.
Intussen heeft Penny Streeter, met hulp van haar gelauwerde Zuid-Afrikaanse wijnmaker Johann Fourie, haar visie en opgedane ervaring ook gebruikt voor het opzetten van een tweetal wijngaarden in Sussex, in het zuiden van Engeland.
Meer informatie over het wijnhuis
garnalen(cocktail), curry, groene asperges (bijvoorbeeld met knapperige prosciutto en brie)
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.