Over deze wijn
Moody Lagoon is de bijnaam van de Bot-lagune, waaraan Benguela Cove is gelegen en verwijst naar de telkens wisselende omstandigheden ter plekke. Afkomstig van diverse hellingen, met een bodem van klei, kwarts en schalie.
Elk druivenras is apart gevinifieerd: zo kunnen de mooiste kenmerken het best tot uitdrukking worden gebracht. De vergisting duurt 6 dagen waarbij de most geregeld over de schilletjes wordt gesproeid. De appel-melkzure vergisting vindt plaats op houten vat.
Dieprood van kleur.
Met zijn mooie balans tussen donker fruit en wilde kersen kan deze wijn een veelheid aan gerechten aan. Aroma’s van moerbei en bosbes, verlevendigd met tonen van cederhout, gedroogde kruiden als korianderzaad en van met de hand gekneusde verse tuinkruiden: een vleugje rozemarijn speelt in de verte door het bouquet.
Pure fruitigheid met voldoende gewicht om tot een intens, evenwichtig en heerlijk fris geheel te komen. Mettertijd zullen de tannines steeds zachter worden.
Over het wijnhuis Benguela Cove
Direct aan de Atlantische Oceaan ligt een rustige lagune, aan de monding van de Bot rivier. Daar, op de oostelijke oever, net ten noorden van het plaatsje Fisherhaven, ligt het wijngoed van Benguela Cove, met 62 ha aan wijngaarden. In 2013 kocht Penny Streeter OBE de op dat moment wat kwijnende wijngaarden en maakte er een buitengewoon succesvol wijngoed van. Daarnaast maakte zij er ook een succesvolle plek voor wijntoerisme van.
Op slecht 2,7 m boven zeeniveau is dit een uitgesproken koel terroir: de overheersend zuidoosten zeebries wordt verkoeld door de Benguela-stroom, die vanuit de zuidelijke Atlantische oceaan komt. Dat maakt dit stukje van Zuid-Afrika uniek qua wijnbouw: de rijpende druiven koelen ’s nachts flink af, er is meer dan voldoende neerslag en de rijping duurt hier lang, wat borg staat voor perfect frisse en heel verfijnde wijnen.
Intussen heeft Penny Streeter, met hulp van haar gelauwerde Zuid-Afrikaanse wijnmaker Johann Fourie, haar visie en opgedane ervaring ook gebruikt voor het opzetten van een tweetal wijngaarden in Sussex, in het zuiden van Engeland.
Meer informatie over het wijnhuis
Lamsköftes met tzatziki, pappardelle met konijn, struisvogel-camembert burger.
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.