Door naar content
BENGUELA COVE Vinography Petit Verdot

Over deze wijn

Afkomstig van één perceel van 0,95 ha op het noordoosten, met een bodem van verweerde schalie.

Handmatige selectie, tros voor tros en druif voor druif. Drie dagen koude schilweking. Bij de vergisting een combinatie van technieken: hele trosvergisting en vergisting bij lagere temperatuur. De vergisting nam acht dagen in beslag, met regelmatig overpompen van de most. Na de persing en een statische klaring op tank werd de wijn overgestoken op vat voor de appel-melkzure vergisting.

Diep robijnrood van kleur.

De geur is boordevol rood en zwart fruit, ondersteund door een zacht parfum van lavendel, rozen en een vleugje Turks fruit. Als tegenwicht voor het fruit voegen de tonen van gebakken rode paprika, grafiet en wat zwarte peper een smaakvolle glans aan het geheel toe.

Deze Petit Verdot smaakt weelderig maar tegelijk uiterst elegant. De stevige, verfijnde tannine geeft structuur, de frisheid zet door tot in de lange afdronk. Deze wijn is de belichaming van klasse en finesse. Jaarlijks worden er slechts 600-700 flessen van gemaakt.

Over het wijnhuis Benguela Cove

Direct aan de Atlantische Oceaan ligt een rustige lagune, aan de monding van de Bot rivier. Daar, op de oostelijke oever, net ten noorden van het plaatsje Fisherhaven, ligt het wijngoed van Benguela Cove, met 62 ha aan wijngaarden. In 2013 kocht Penny Streeter OBE de op dat moment wat kwijnende wijngaarden en maakte er een buitengewoon succesvol wijngoed van. Daarnaast maakte zij er ook een succesvolle plek voor wijntoerisme van.

Op slecht 2,7 m boven zeeniveau is dit een uitgesproken koel terroir: de overheersend zuidoosten zeebries wordt verkoeld door de Benguela-stroom, die vanuit de zuidelijke Atlantische oceaan komt. Dat maakt dit stukje van Zuid-Afrika uniek qua wijnbouw: de rijpende druiven koelen ’s nachts flink af, er is meer dan voldoende neerslag en de rijping duurt hier lang, wat borg staat voor perfect frisse en heel verfijnde wijnen.

Intussen heeft Penny Streeter, met hulp van haar gelauwerde Zuid-Afrikaanse wijnmaker Johann Fourie, haar visie en opgedane ervaring ook gebruikt voor het opzetten van een tweetal wijngaarden in Sussex, in het zuiden van Engeland.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Zuid-Afrika Druiven Petit Verdot Jaargang 2020 Serveertemperatuur 14-16°C Houtlagering 22 maanden op vaten van Frans eikenhout Groep Wijnen Gerechten

Cassoulet met eend en worst, oude en belegen kazen, hert

Wijnhuis Benguela Cove Appellation Walker Bay Alcohol 14.0 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden 2022
11 juni 2022

Whisky in Leiden 2022

Op zaterdag 11 juni 2022 zal er een nieuwe editie van Whisky in Leiden plaatsvinden.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top