Door naar content
BRUNELY Chateauneuf du Pape

Over deze wijn

Afkomstig van terrassen met grote ronde kiezelstenen in het noordoostelijk deel van de appellation. De druiven worden volledig met de hand geoogst. Er vindt een gedeeltelijke ontsteling plaats en een vergisting bij 24-28 graden celcius en 25-30 dagen schilcontact. Rijping geschiedt in een tijdsbestek van 18-24 maand waarvan 12 maand in barriques (1/3 nieuw, 1/3 één jaar en 1/3 twee jaar oud). Na assemblage wordt de wijn nog 6-12 maanden opgevoed op cuve. Een zeer complexe robijnrode wijn met veel diepte. Het fruit en de tannines zijn versmolten met de subtiele houttoon, die je eerder voelt dan proeft. Een fraaie Châteauneuf met een diepe en kruidige geur.

Als wijngoed is Domaine de la Brunely, een 100% familiebedrijf, nog niet zo heel oud. Grootvader Rémy Carichon was vooral kweker van planten, waaronder jonge wijnstokken. Zijn kwekerij lag binnen de appellation Vacqueyras, bij het dorpje Sarrians en hij besloot om eind jaren '70, begin jaren '80 ook zelf wat wijngaarden aan te planten en zo de basis voor Domaine de la Brunely als wijnproducent te leggen.

Zoon Charles, die momenteel de leiding heeft, ging verder en legde zich geheel toe op wijnbouw. Hij wordt inmiddels bijgestaan door zoon Edouard, die daarmee de 3e generatie vormt. Charles Carichon heeft in de loop der jaren het wijngoed uitgebreid van 27 naar 80ha met wijngaarden in de belangrijkste appellations van de zuidelijke Rhône. Er wordt met respect voor de natuur gewerkt: onkruid in de wijngaard wordt bestreden door gebruik van een speciale graslaag tussen de rijen, waarmee ook het bodemleven wordt bevorderd. Ook bij het wijnmaken wordt zo weinig mogelijk ingegrepen. Dat resulteert in heerlijke pure wijnen met volop fruit en een grote levendigheid.

Land van herkomst Frankrijk Druiven GrenacheSyrah Appellation Châteauneuf du Pape Alcohol 14.0 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Domaine Brunely Jaargang 2022 Serveertemperatuur 16 - 18 °C Houtlagering 12 maand barriques Groep Wijnen Gerechten Gebraden vlees, langzaam gegaarde beenham, wild.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Horecava 2025
13 jan 2025 - 16 jan 2025

Horecava 2025

Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top