Door naar content
BRUNELY Cotes du Rhone Rouge

Over deze wijn

Afkomstig van diverse percelen in de Vaucluse, met een bodem van rode klei en zandsteen met grind, daaronder mergel met kiezel en zandsteen.

Na volledige ontsteling vergist de most bij 24⁰-28⁰C met een schilcontact van 15-20 dagen. De jonge wijn rijpt 10-12 maanden in betonnen cuve.

Robijnrood van kleur.

In de geur veel vers rood fruit.

De fijne tannines en prettige zuren geven deze wijn structuur en maken hem heel levendig. De geur van het fruit zet door in de smaak. Een heerlijke klassieke Rhônewijn.

Als wijngoed is Domaine de la Brunely, een 100% familiebedrijf, nog niet zo heel oud. Grootvader Rémy Carichon was vooral kweker van planten, waaronder jonge wijnstokken. Zijn kwekerij lag binnen de appellation Vacqueyras, bij het dorpje Sarrains en hij besloot om eind jaren '70, begin jaren '80 ook zelf wat wijngaarden aan te planten en zo de basis voor Domaine de la Brunely als wijnproducent te leggen.

Zoon Charles, die momenteel de leiding heeft, ging verder en legde zich geheel toe op wijnbouw. Hij wordt inmiddels bijgestaan door zoon Edouard, die daarmee de 3e generatie vormt. Charles Carichon heeft in de loop der jaren het wijngoed uitgebreid van 27 naar 80ha met wijngaarden in de belangrijkste appellations van de zuidelijke Rhône. Er wordt met respect voor de natuur gewerkt: onkruid in de wijngaard wordt bestreden door gebruik van een speciale graslaag tussen de rijen, waarmee ook het bodemleven wordt bevorderd. Ook bij het wijnmaken wordt zo weinig mogelijk ingegrepen. Dat resulteert in heerlijke pure wijnen met volop fruit en een grote levendigheid.

Land van herkomst Frankrijk Jaargang 2022 Serveertemperatuur 13 - 16 °C Houtlagering Geen Groep Wijnen Gerechten Rood vlees (al dan niet van de grill), pasta's.
Wijnhuis Domaine Brunely Appellation Côtes du Rhône Alcohol 13.5 Smaak Droog Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Horecava 2025
13 jan 2025 - 16 jan 2025

Horecava 2025

Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top