Door naar content
BRUNELY Cotes du Rhone Cuvee Hommage

Over deze wijn

In het najaar van 2019 overleed -op hoge leeftijd- Remy Carrichon, die de basis legde voor Domaine Brunely. Zijn zoon Charles en kleinzoon Edouard brengen met deze “Cuvée Hommage” een in kleine oplage geproduceerd eerbetoon aan hem.

De wijn is gemaakt op basis van eens selectie van druiven uit de oudste percelen met grenache en syrah van het domaine, met een leeftijd van 50-75 jaar, dus soms nog door Remy zelf aangeplant. De trossen zijn, na met de hand te zijn geoogst, nog eens tros-voor-tros uitgeselecteerd om alleen de meest rijpe en gezonde druiven te gebruiken. De vergisting vond plaats in cuves van rvs en beton, met een schilcontact van 20 tot 30 dagen. Vervolgens rijpte de jonge wijn nog bijna een jaar in betonnen cuves alvorens op fles te worden gebracht.

Deze “Cuvée Hommage” heeft een diepe robijnrode kleur met granaatkleurige reflecties.

De geur is intens, met zwart fruit en fijne specerijen.

De smaak is rijk, vol en rond, met een solide structuur van rijpe tannine, opvallend complex en gelaagd met delicate aroma’s en verleidelijk rood fruit. De wijn blijft lang nahangen.

Perfect om nu te drinken maar kan nog zeker tot 5 jaar na de oogst verder rijpen.

Als wijngoed is Domaine de la Brunely, een 100% familiebedrijf, nog niet zo heel oud. Grootvader Rémy Carichon was vooral kweker van planten, waaronder jonge wijnstokken. Zijn kwekerij lag binnen de appellation Vacqueyras, bij het dorpje Sarrians en hij besloot om eind jaren '70, begin jaren '80 ook zelf wat wijngaarden aan te planten en zo de basis voor Domaine de la Brunely als wijnproducent te leggen.

Zoon Charles, die momenteel de leiding heeft, ging verder en legde zich geheel toe op wijnbouw. Hij wordt inmiddels bijgestaan door zoon Edouard, die daarmee de 3e generatie vormt. Charles Carichon heeft in de loop der jaren het wijngoed uitgebreid van 27 naar 80ha met wijngaarden in de belangrijkste appellations van de zuidelijke Rhône. Er wordt met respect voor de natuur gewerkt: onkruid in de wijngaard wordt bestreden door gebruik van een speciale graslaag tussen de rijen, waarmee ook het bodemleven wordt bevorderd. Ook bij het wijnmaken wordt zo weinig mogelijk ingegrepen. Dat resulteert in heerlijke pure wijnen met volop fruit en een grote levendigheid.

Land van herkomst Frankrijk Druiven GrenacheSyrah Appellation Côtes du Rhône Alcohol 14.0 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Domaine Brunely Jaargang 2021 Serveertemperatuur 15⁰-16⁰C Houtlagering Geen Groep Wijnen Gerechten

Verfijnde, geraffineerde gerechten als blanquette de veau, gegrilde lamskoteletjes, rood vlees van de gril en harde kazen.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Whisky Festival Noord-Nederland
24 mrt 2023 - 26 mrt 2023

Whisky Festival Noord-Nederland

In het weekend van 24, 25 en 26 maart 2023 vindt de 16e editie van Whisky Festival Noord-Nederland plaats. Ook dit jaar zullen wij weer aanwezig zijn met een mooie selectie whisky’s.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top