Over deze wijn
In het najaar van 2019 overleed -op hoge leeftijd- Remy Carrichon, die de basis legde voor Domaine Brunely. Zijn zoon Charles en kleinzoon Edouard brengen met deze “Cuvée Hommage” een in kleine oplage geproduceerd eerbetoon aan hem.
De wijn is gemaakt op basis van eens selectie van druiven uit de oudste percelen met grenache en syrah van het domaine, met een leeftijd van 50-75 jaar, dus soms nog door Remy zelf aangeplant. De trossen zijn, na met de hand te zijn geoogst, nog eens tros-voor-tros uitgeselecteerd om alleen de meest rijpe en gezonde druiven te gebruiken. De vergisting vond plaats in cuves van rvs en beton, met een schilcontact van 20 tot 30 dagen. Vervolgens rijpte de jonge wijn nog bijna een jaar in betonnen cuves alvorens op fles te worden gebracht.
Deze “Cuvée Hommage” heeft een diepe robijnrode kleur met granaatkleurige reflecties.
De geur is intens, met zwart fruit en fijne specerijen.
De smaak is rijk, vol en rond, met een solide structuur van rijpe tannine, opvallend complex en gelaagd met delicate aroma’s en verleidelijk rood fruit. De wijn blijft lang nahangen.
Perfect om nu te drinken maar kan nog zeker tot 5 jaar na de oogst verder rijpen.
Als wijngoed is Domaine de la Brunely, een 100% familiebedrijf, nog niet zo heel oud. Grootvader Rémy Carichon was vooral kweker van planten, waaronder jonge wijnstokken. Zijn kwekerij lag binnen de appellation Vacqueyras, bij het dorpje Sarrians en hij besloot om eind jaren '70, begin jaren '80 ook zelf wat wijngaarden aan te planten en zo de basis voor Domaine de la Brunely als wijnproducent te leggen.
Zoon Charles, die momenteel de leiding heeft, ging verder en legde zich geheel toe op wijnbouw. Hij wordt inmiddels bijgestaan door zoon Edouard, die daarmee de 3e generatie vormt. Charles Carichon heeft in de loop der jaren het wijngoed uitgebreid van 27 naar 80ha met wijngaarden in de belangrijkste appellations van de zuidelijke Rhône. Er wordt met respect voor de natuur gewerkt: onkruid in de wijngaard wordt bestreden door gebruik van een speciale graslaag tussen de rijen, waarmee ook het bodemleven wordt bevorderd. Ook bij het wijnmaken wordt zo weinig mogelijk ingegrepen. Dat resulteert in heerlijke pure wijnen met volop fruit en een grote levendigheid.
Verfijnde, geraffineerde gerechten als blanquette de veau, gegrilde lamskoteletjes, rood vlees van de gril en harde kazen.
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Whisky Weekend Twente 2025
Op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart 2025 vindt de 12e editie van Whisky Weekend Twente plaats. Het gezellige festival wordt opnieuw gehouden in het stadion van Heracles in Almelo en belooft wederom een hoogtepunt te worden voor whiskyliefhebbers. Uiteraard is De Monnik Dranken weer goed vertegenwoordigd met een gevarieerd aanbod aan exclusieve whisky’s!
Proeverijen
Monnik Wine Experience 2025
Op maandag 10 maart 2025 vindt de jaarlijkse Monnik Wine Experience plaats in ons gloednieuwe Experience Centre aan de Zwollestraat 15 in Oldenzaal. Deze inspirerende dag staat in het teken van nieuwe ontdekkingen, verfijnde smaken en het verrijken van uw assortiment met ons uitgebreide wijnportfolio.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.