Door naar content
BRUNELY Cotes du Rhone Blanc

Over deze wijn

Afkomstig van alluviale terrassen in de Vaucluse met een bodem van grote ronde keien en kalksteentjes. Een kleine hoeveelheid viognier in de assemblage voegt een heerlijke rijpe weelderigheid toe aan de eerder minerale frisheid en het witte fruit van de roussanne en marsanne.

Handmatige oogst, milde persing, gevolgd door een statische klaring gedurende 36 uur. Geen hout, geen malolactische vergisting.

Bleek geelgroen van kleur.

Heerlijk wit, sappig fruit, zowel in de geur als in de smaak.

Mooi mondvullend waarbij de frisse zuren tegenwicht bieden aan het fruit.
Ook lekkere florale tonen en een zwoele weelderigheid van steenfruit.

Als wijngoed is Domaine de la Brunely, een 100% familiebedrijf, nog niet zo heel oud. Grootvader Rémy Carichon was vooral kweker van planten, waaronder jonge wijnstokken. Zijn kwekerij lag binnen de appellation Vacqueyras, bij het dorpje Sarrians en hij besloot om eind jaren '70, begin jaren '80 ook zelf wat wijngaarden aan te planten en zo de basis voor Domaine de la Brunely als wijnproducent te leggen.

Zoon Charles, die momenteel de leiding heeft, ging verder en legde zich geheel toe op wijnbouw. Hij wordt inmiddels bijgestaan door zoon Edouard, die daarmee de 3e generatie vormt. Charles Carichon heeft in de loop der jaren het wijngoed uitgebreid van 27 naar 80ha met wijngaarden in de belangrijkste appellations van de zuidelijke Rhône. Er wordt met respect voor de natuur gewerkt: onkruid in de wijngaard wordt bestreden door gebruik van een speciale graslaag tussen de rijen, waarmee ook het bodemleven wordt bevorderd. Ook bij het wijnmaken wordt zo weinig mogelijk ingegrepen. Dat resulteert in heerlijke pure wijnen met volop fruit en een grote levendigheid.

Land van herkomst Frankrijk Druiven RoussanneMarsanneViognier Jaargang 2021 Serveertemperatuur 10 - 12 °C Houtlagering Geen Groep Wijnen Gerechten Vis en schaaldieren, lichte pasta's, zachte kazen, tapas.
Wijnhuis Domaine Brunely Appellation Côtes du Rhône Alcohol 13.5 Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Monnik Wine Experience 2024
04 maart 2024

Monnik Wine Experience 2024

Op maandag 4 maart 2024 organiseren wij onze jaarlijkse proeverij, de Monnik Wine Experience, bij Buitenplaats Kameryck, midden in het Groene Hart.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top