Over deze wijn
Afkomstig van een aantal kiezelterrassen binnen de appellation Vacqueyras. De leeftijd van de wijnstokken in deze percelen is ca. 35 jaar.
Na de handmatige pluk worden de druiven slechts heel licht geperst. Het sap vergist bij 14⁰-18⁰C gedurende 15-20 dagen in betonnen cuves; de wijn ondergaat geen appel-melkzure gisting. Daarna rijpt de jonge wijn 2-3 maanden op de fijne lie, die 1-2 maal per week wordt opgeroerd.
De kleur is heldergeel.
De geur is rijk, met volop wit fruit en steenfruit.
De wijn is volledig droog, met in de smaak vooral heel sappig fruit (wit fruit en groene pruimen), gevat in heerlijk frisse zuren. Naar het eind komen tonen van perzik naar voren. De afdronk is lang en mooi in balans.
Als wijngoed is Domaine de la Brunely, een 100% familiebedrijf, nog niet zo heel oud. Grootvader Rémy Carichon was vooral kweker van planten, waaronder jonge wijnstokken. Zijn kwekerij lag binnen de appellation Vacqueyras, bij het dorpje Sarrians en hij besloot om eind jaren '70, begin jaren '80 ook zelf wat wijngaarden aan te planten en zo de basis voor Domaine de la Brunely als wijnproducent te leggen.
Zoon Charles, die momenteel de leiding heeft, ging verder en legde zich geheel toe op wijnbouw. Hij wordt inmiddels bijgestaan door zoon Edouard, die daarmee de 3e generatie vormt. Charles Carichon heeft in de loop der jaren het wijngoed uitgebreid van 27 naar 80ha met wijngaarden in de belangrijkste appellations van de zuidelijke Rhône. Er wordt met respect voor de natuur gewerkt: onkruid in de wijngaard wordt bestreden door gebruik van een speciale graslaag tussen de rijen, waarmee ook het bodemleven wordt bevorderd. Ook bij het wijnmaken wordt zo weinig mogelijk ingegrepen. Dat resulteert in heerlijke pure wijnen met volop fruit en een grote levendigheid.
Vis, zowel gepocheerd, gebakken als van de grill, wit vlees, romige pasta en risotto.
Ervaar onze wijnen zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.