Door naar content
BRUNELY Ventoux Rouge

Over deze wijn

Afkomstig van een bodem van heldere oker: zandige klei met een hoog ijzergehalte, op de onderste flanken van de Mont Ventoux.

Na ontsteling volgt een koude schilweking bij 10 graden celcius gedurende 3 dagen. Vergisting bij 22⁰-26⁰C met een schilcontact van 15 dagen. Rijping van 8-12 maanden in betonnen cuve.

Diep robijnrood van kleur.

Volop rood fruit en wat kruidigheid in de neus.

Intens van smaak, met veel rood, kruidig fruit binnen een structuur van zachte tannine. Een bijzonder aantrekkelijke, toegankelijke wijn.

Als wijngoed is Domaine de la Brunely, een 100% familiebedrijf, nog niet zo heel oud. Grootvader Rémy Carichon was vooral kweker van planten, waaronder jonge wijnstokken. Zijn kwekerij lag binnen de appellation Vacqueyras, bij het dorpje Sarrians en hij besloot om eind jaren '70, begin jaren '80 ook zelf wat wijngaarden aan te planten en zo de basis voor Domaine de la Brunely als wijnproducent te leggen.

Zoon Charles, die momenteel de leiding heeft, ging verder en legde zich geheel toe op wijnbouw. Hij wordt inmiddels bijgestaan door zoon Edouard, die daarmee de 3e generatie vormt. Charles Carichon heeft in de loop der jaren het wijngoed uitgebreid van 27 naar 80ha met wijngaarden in de belangrijkste appellations van de zuidelijke Rhône. Er wordt met respect voor de natuur gewerkt: onkruid in de wijngaard wordt bestreden door gebruik van een speciale graslaag tussen de rijen, waarmee ook het bodemleven wordt bevorderd. Ook bij het wijnmaken wordt zo weinig mogelijk ingegrepen. Dat resulteert in heerlijke pure wijnen met volop fruit en een grote levendigheid.

Land van herkomst Frankrijk Druiven SyrahGrenacheCarignan Jaargang 2021 Serveertemperatuur 13 - 16 °C Houtlagering Geen Groep Wijnen Gerechten Gegrilde groente, rood vlees, pizza.
Wijnhuis Domaine Brunely Appellation Ventoux Alcohol 13.5 Smaak Fruitig Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

The Art of Drinks 2023
28 okt 2023 - 30 okt 2023

The Art of Drinks 2023

Op zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 oktober 2023 vindt de 3e editie van The Art of Drinks plaats in de Gashouder in Amsterdam.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top