Door naar content
CAVINO Mavrodaphne of Patras Reserve 0,50 ltr

Over deze wijn

Blend van Mavrodaphne (70%) en Korinthiaki (30%). Tijdens de alcoholische vergisting wordt alcohol gevoegd waardoor de fermentatie stopt (zelfde principe als Port) en de wijn aanzienlijk restsuiker heeft. De wijn rijpt vervolgens minstens 7 jaar in eiken vaten en daarna nog minimaal 4 jaar in de fles om zijn complexe karakter te ontwikkelen. Deze complexe dessertwijn biedt aroma’s van gedroogd vijgen, chocolade en hazelnoten. De smaak is rijk en complex.

Over het wijnhuis Cavino

Cavino is een Grieks familiebedrijf dat werd opgericht in 1958 door Konstantinos Anastasiou and Ioannis Douskas. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste producenten van Griekse wijnen. De familie heeft vier wijnhuizen gebouwd voor de productie van de verschillende wijnen. Het moderne wijnhuis van Cavino ligt in Aigio, het historische wijngoed Mega Spileo (van origine een klooster) is gelegen in het hart van Nationaal park Chelmos-Vouraikos, in de schaduw van een rotsmassief op circa 800 meter hoogte. Hier wordt een scala aan Griekse wijnen geproduceerd, met de nadruk op inheemse druivenrassen. Daarnaast heeft het bedrijf nog een wijnhuis in Patras, voor de productie van Mavrodaphne of Patras en een wijnhuis op Samos, waar de muskaat-druiven worden gevinifieerd voor de zoete Samos wijnen.

Het assortiment van Cavino richt zich op verschillende doelgroepen en weerspiegelt de diversiteit van de Griekse wijncultuur. Naast de alom bekende Retsina, Imiglikos, Mavrodaphne en Samos wijnen, bevat het assortiment ook wijnen gemaakt van inheemse druivenrassen afkomstig uit appellaties als Nemea en Naoussa.


Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Griekenland Druiven MavrodaphneKorinthiaka Serveertemperatuur 16 - 18 °C Houtlagering Ruim 7 jaar in eikenhouten vaten Groep Wijnen Gerechten

Uitstekend in combinatie met chocolade en zoutige kazen.

Wijnhuis Cavino Appellation Mavrodaphne of Patras Alcohol 15.0 Smaak Zoet Subgroep Rode wijn Kleur Rood

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Horecava 2025
13 jan 2025 - 16 jan 2025

Horecava 2025

Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top